Lite tappad

Vi var ute på tur med den röda raggsockan och hans matte. Och vi galopperade på en väg. I ganska städat tempo, dessutom. Men så hade det ramlat ut en gren över vägen. Och det behöver man ju inte tycka så himla mycket om, vi brukar säga fnork och hoppskutta förbi om det finns möjligheter att säga fnork och hoppskutta förbi. Så matte var beredd på på lite hoppskutt framåt. Matte var inte beredd på att den röda raggsockan skulle bli tvärförskräckt och göra en grisnit vid åsynen av grenen. För om en raggsocka blir tvärförskräckt så krävs det inte särskilt mycket fantasi för att räkna ut vad Mullehästen säger.

Med det var ett ganska mjukt dike, tackar som frågar. Matte lyckades dock i sin snygga dykvolt över hästhalsen fastna i tyglarna och därmed slå sig halvt fördärvad ändå. Det är lite så vi jobbar i den här familjen.

Men Mullehästen klarade sig märkligt nog oskadd. Sadeln också. Och grenen. Även om den röda raggsockan (som faktiskt också var farligt nära att tappa sin matte) fick gå före förbi den när han samlat sig lite.

Mullehästen skötte sig exemplariskt hela vägen hem. Det är lite skämmigt att tappa sin matte, trots allt.


Comments

Lite tappad — 8 Comments

  1. Om jag har förstått saken rätt (utifrån vad jag läst i bloggen) så är raggsockor inte så fnorkiga. Men nu har tydligen Mulle varit en duktig lärare och fnorkat till den röda. Så till den milda grad tydligen att han blir överrumplad av sin elevs färdigheter.

    Tur att det var mjukt i diket.

    • Så fantastiskt gulliga tröjor! Om du redigerar i inlägget så att ordet den inte sitter ihop med html så funkar säkert länken. Den funkade bara när jag kopierade den och tog bort ordet den i slutet.

  2. Julia: Jag kom på sedan att det troligtvis var för mörkt så det hade inte blivit någon bra bild ändå! ;-).

    Håller tummarna för att matte inte slog sig för mycket!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *