Mys

Matte hade tänkt gå promenad med Mullehästen, men efter att ha halkat på isgatan tre gånger på vägen till soptunnan på gårdsplan så tänkte vi att om vi ska slippa spendera natten på ortopedakuten så får det bli så att den av oss med rejäla vinterdäck får gå på marken och den som saknar sådana får lifta uppepå. Som kompensation körde vi utan sadel, med matte direkt på täcket. Det var också halt.

Som sällskap hade vi med oss raggsockan och hans matte, också utan sadel. Det var ju onekligen upplagt för alla möjliga sorters rabalder, men eftersom vi bara skrittade lyckades vi hålla oss i fyrtakt nästan hela vägen. Mullehästen spårade ur lite på slutet bara. Han lyckades dessutom bli rädd för sitt eget ländtäcke två gånger när det fladdrade i vinden, samt fick lite spader av en mystisk snöhög, men annars var det rätt lugnt. Förstapriset idag går till raggsockan som höll på att ramla i diket av skräck när Mullehästen nös bakom honom. Fegsocka.

Mullehästen har kommit ur sin odödlighetsfas och nu gått in i filosofifasen istället, där han bara sträcker ut och njuter av att orka ta stora steg och jobba med ryggen. Och matte satt på de fina nya ryggmusklerna och njöt minst lika mycket. Trivsamt, det.


Comments

Mys — 2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *