Traumaterapi

Idag är det lördag och på lördagar har vi numera distansträning! Vi var väldigt laddade för att ge oss ut på långtur med raggsockor och hela köret.

Men Mullehästen skrapade sig på benet igår och har en stor reva. Arbetshypotesen är att han har snubblat över sina egna fötter. Men det är inte svullet eller nåt, dessutom är det ju sibirisk vinter ute så det höll sig rent i hagen. Över natten fick han ha det inlindat i ponnybandage och när matte kom idag var det fortfarande smalt och fint. Däremot verkar det ömma en del, eller om det sträcker i såret. Obekvämt är det i alla fall. En bit avskalad hud liksom. Därför gick Mullehästen lite ojämnt in från hagen och även när vi kollade honom en extra vända. Men eftersom det inte var svullet tänkte vi att det kanske värmer ur när han får röra på sig lite. Vi hade dessutom en extra lång framskrittning, eftersom vi tog varvet förbi skräckscenen där vi fastnade i onsdags.

Raggsockans husse, av nyfiken natur, var naturligtvis ute redan på torsdagen och inspekterade platsen där Mullehästen sett både rovdjur och spöken. Han fastslog att det sannolikt inte var vargen, utan snarare “något som skulle kunna vara vildsvin”. Det kan ju förklara ett och annat. Idag var Mullehästen inte ett dugg sugen på att gå förbi där igen, men med en socka tätt framför och den andra sockan tätt bredvid så gick det bra (om än med ett fnork eller två). Raggsockorna tyckte att han var lite mer dum i huvudet än vanligt, men de var ju faktiskt inte med häromdagen när det var så farligt!

Efter vildsvins-/rovdjurs-/spökplatsen var det inga problem att uppföra sig normalt (nåja), men istället ville inte frambenet hänga med riktigt. Och när vi tog en liten trav för att känna efter så var det desto mer tydligt att såret var lite mer aj än vad som är helt nyttigt att springa en mil med.

Är man halt får man inte distansträna. Är man halt så får man vinka hejdå åt sockorna och promenera hemåt istället.
Så går det när man klantar till det.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *