TGIF

Fredagsmys i Mullevärlden är helt utan både tacos och chips. Mullehästens bästa fredagsmys är att få studsa ut i nyfnöhn med matte på trekvart (det är sant, matte höll på att dyka av redan på stallplan. För mycket kläder. En så kallad säsongsbetonad felkalkylering. Men frös i alla fall inte).

Vi var ute i nästan en timme, och vid niotiden på fredagkvällar i januari är det sannerligen inte mycket röj på golfbanan. Vi gick en väg där man genar över golfbanan på en liten grusväg, men det hade blåst så mycket snö att matte först när vi kom ut på vanliga grusvägen insåg att vi antagligen hade missat med ungefär tio meter och således traskat runt på själva golfbanan. Med det vill vi ha sagt att det här potentiellt är det sista inlägget vi gör, eftersom matte eventuellt kommer att bli uppsökt av maffian för hästtramp på golfbana. Men marken är ju frusen, så man kan hoppas att maffian har bättre saker för sig.

Mullehästen, som fortfarande väntar på provsvar och därmed är under veterinärkommendering att “ta det lite lugnt”, har verkligen tagit veterinärens rekommendation på allvar. Han tog det lite lugnt. Väldigt lite. Nästan inte alls. Vid närmare eftertanke kan man nog säga att den lugna delen av det hela var i princip försumbar och snarare gick under statistisk felmarginal än faktisk ordning och reda. Men det är fint att han är pigg och glad, så hans tramsiga matte låter honom hållas. Han fick en liten galopp också (det är ju fredag!) och sen spratteltaktade han hela vägen hem och fnorkade åt minst varannan snöig gran och lite däremellan i största allmänhet.

Sen fick han lite extra noms i fredagshinken.

TGIF.


Comments

TGIF — 3 Comments

  1. Om ni vill ha mer än en cm fnöh att fnorka i så kom till västra Gotland. 15 cm fick vi skotta bort när vi kom hem från jobbet i går kväll. Säkert fredagsmys enligt någon sätt att se på saken…… inte mitt dock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *