Trängselproblem

(Detta inlägg innehåller ytterst lite Mullehäst. Som kompensation har vi en bild längst ner. Sådär som vi brukar göra när matte dravlar om annat. Och kommer med dåliga nyheter.)

Okej, det är såhär. Vi bor i Göteborg. Och det har nog inte undgått någon att Göteborg införde trängselskatt här i förra veckan. Det har iallafall definitivt inte undgått matte, så kan vi säga. Vad har då detta med Mullehästen att göra? undrar vän av ordning. Svaret är naturligtvis att det inte har något alls med honom att göra. Han är väldigt sällan i centrala stan. Det där med spårvagnar är liksom inte hans pryl riktigt (Fnork?!).

Däremot påverkar det bloggen. Matte ägnar ju inte hela dagarna åt att klappa Mullehästen och sen blogga om det. Matte har ett sånt där vanligt jobb också. Matte jobbar på andra sidan stan, och kan efter nyår inte ens med lite god vilja motivera kostnaden som blir att ta bilen till jobbet jämfört med att åka kommunalt. Det är ett par tusen per månad som skiljer. Så matte får åka buss ihop med pöbeln. Det tar skitlång tid. Ungefär tre gånger så lång tid som att ta bilen. Och de extra timmarna som går åt till att matte ska sitta och stirra rakt fram och ogilla människor, det är de timmarna som tidigare har gått till bloggandet. För det är antingen det eller timmarna med Mullehästen som får minska kraftigt, och så kan vi ju inte ha det. Då blir han ledsen i luddet.

Bloggen kommer inte att stänga eller så, utan kommer att hållas igång dagligen i mesta möjliga mån. Det enda vi ber om är att ni har lite sympati med att innehållet under veckorna kommer att vara lite torftigt.

Iallafall tills matte har kommit på en annan lösning.


Comments

Trängselproblem — 28 Comments

 1. Inte kul när jobbresorna tar för mycket tid! Det enda jag kan komma på är att matte får blogga på bussen. Vi vill ju läsa!
  Lycka till!
  /Sy

 2. Mattes medpassagerare vill nog inte att matte bloggar på bussen, så kan vi säga. Stirra rakt fram är det som gäller.

 3. Tänkte också föreslå bussblogg men om det nu inte går så säger jag fnork på Göteborg som inte förstår att det drabbar hela Sverige när matte inte har råd att åka egen bil.

  Kanske mattebilen kan få VIP-nummerplåtar som släpper förbi gratis?!?? Ey ey ey… ;P

 4. En glad Mulle och en matte med litet ork är ju förutsättningen för denna blogg – så du har min fulla välsignelse att lägga din tid och kraft där du känner att den bsät behövs. Bättre litet bloggat nu och en fungerande Mullematte, än massa bloggat nu och en Mullematte som rider in i väggarna längre fram. *kram*

 5. Och om det inte funkar att göra avdrag så tycker jag vi startar en insamling för att skaffa dig en surfplatta så du kan blogga från spårvagnen 🙂

  • Hmpf. Här fanns det ju svar till varför det inte ska vara någon surfplatta på spårvagnen. Surfplatta på lunchen kanske?

 6. Fy och usch för trängselskatt (fast jag kan förstå det av miljöskäl…). Jag fasar för den dagen det införs i LKPG. Från där jag bor med mina pållar finns det ingen kollektivtrafik heller.

  • Fast när folk snirklar på småvägar för att slippa undan skatterna istället för att köra rakt fram i jämnt tempo på de stora, anpassade lederna så blir miljöskälen nästintill försumliga…

 7. Stackars stackars dig som måste åka kommunalt! Det är verkligen förfärligt!
  Jag är glad att jag bor på landet så jag kan ha bilen i fred…

   • Nu ska vi också betänka hur mycket styrsel matte lyckas ha på en hästkraft i full fart och sen fundera över om det verkligen är vettigt att sätta samma matte på betydligt många fler hästkrafter och dessutom på motorväg?

    Då blir det nog ingen blogg alls :p

 8. Menar förstås “kollektivtrafik”, inte “kollektivavdrag”. Har uppenbarligen för mycket blod i kaffeomloppet…

 9. Om det bara blir pytteblogg på veckan, så kommer ju helgbloggen bli desto mumsigare! Som en familjepizza på bakissöndan. Nomnom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *