Fint fintat

Idag var vi ute på en tidig morgontur alldeles själva. Mullehästen var lite sömnig först, men sen kom han igång och kunde minsann sätta fart på bästa sätt. Han hade bestämt att han helst ville gå i vänster galopp idag (av någon outgrundlig anledning. Det brukar vara höger). Matte tycker att man ska variera galopperna ute. Så vi diskuterade saken lite. Men när matte väl trodde att matte hade vunnit och vi hade en prydlig höger galopp så fintade Mullehästen genom att låtsas bli rädd för gudvetvad i diket, hoppa rakt upp i luften och passa på att byta till vänster. Väldigt lömskt.

Men när han var nöjd med att ha överlistat sin matte så galopperade han snällt i angiven galopp resten av turen.

En av oss fick sen ägna förmiddagen åt att åka med raggsockans matte och husse och köpa ny halm, eftersom hästarna tydligen äter dubbelt så mycket eftermiddagsfika som vi inledningsvis räknade med. Den andra av oss tog en tupplur under eken i hagen. Somliga är mer bortskämda än andra, så är det bara.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *