Bortbytingskris

När matte kom med grimma till hagen i förmiddags tyckte Mullehästen “Nwuääääh! Jag äter frukost!”. Men när det visade sig vara den bruna sockans grimma och inte hans så blev han genuint skitupprörd över det istället. Vad är det för SÄTT, att hämta in en ANNAN häst?

Sen ägnade sig matte åt vad som bäst kan beskrivas som en timmes sockbrottning i ridhuset medan Mullehästen funderade på hur han bäst skulle hantera den uppkomna krisen. Han har ju onekligen blivit utlånad en del den senaste veckan, och sockorna har lånat hans matte…. tänk om matte inte tycker om honom längre! Tänk om han blir bortbytt!

När matte sen kom tillbaka och skulle hämta honom istället så bestämde han sig genast för att vara så änglalik det bara gick. Därför betedde han sig som en liten prins i stallgången ihop med den röda sockan, och sen när vi var ute var han till och med artig nog att ta mattes förhållningar i galoppen och låta den röda sockan vara före ibland så han också fick vinna lite. Fast inte hela tiden, man måste ju visa lite vem som är snabbast ändå. Så att alla vet det.

Det var för övrigt ännu en pigg dag i ponnylägret, men den röda sockan vann idag genom att vara så pigg att han snavade över sina egna fötter och höll på att välta ner i diket. Sånt brukar annars vara förbehållet Mullehästar, men det smittar tydligen av sig. Svettigt blev det också, trots att det bara var två plusgrader och pälsen knappt växt så var bägge hästarna svettiga så matte fick ta fram handduken när vi kom hem.

Någon har för övrigt gjort misstänkt stora hål i hönäten i hagen. Matte fick skämmas och laga med balsnöre. Mullehästen rullade lite i leran under tiden, och verkade på det hela taget oerhört nöjd med sig själv.


Comments

Bortbytingskris — 1 Comment

  1. Mullehästigheten är så att säga smittsam. Jag såg minsann hur den bruna sockan snubblade över sina egna fötter i veckan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *