Sprattel

Igår tänkte matte att Mullehästen, som haft en ganska körig vecka, skulle vara lite matt och att det därmed skulle kännas lagom med en barbackatur i skritt.

Men det var inte alls vad Mullehästen tänkte. Han tänkte att han var oövervinnerlig superhest. Som vi nämnde i gårdagens blogginlägg; den här odödlighetsfasen verkar tämligen odödlig. Det var jättesprattligt redan i stallgången, och sen när vi kom ut och det var MÖRKT så blev det ännu mer fötter överallt. Dessutom blåste det så Mullehästen hade fullt sjå med att hålla reda på alla läskiga rovdjur som gömde sig i alla riktningar, så till den grad att han till och med sprattlade med öronen för att hinna ha koll åt alla håll.

Undrar varför matte alltid lyckas välja barbacka just såna här dagar?

Nåja, det gick ganska bra. Lite skuttigt och bökigt kanske, och komplett popcorneffekt när det satte igång ett fyrverkeri nånstans i skogen bakom oss, men vi försökte använda energin till att göra slutor längs vägen istället. Och det fungerade ganska bra. Vi travade lite också men det blev nästan för roligt, så det fick vi sluta med ganska omgående.

Det var alldeles stjärnklart ute och matte försökte leta rätt på lite stjärnbilder, men när matte tittar upp i himlen sådär så försvinner ljuset från Mullehästen (eftersom han inte är betrodd med eget ansvar för pannlampan) och då ser han bara spökbävrar precis överallt och det blir mer eller mindre kaos. Så matte fick vackert hålla sig till att vara en proper ryttare och titta framåt.

Skritt blir man naturligtvis inte trött av. Så det var inte direkt bättre när vi kom hem igen. Snarare ännu mer uppvärmt.


Comments

Sprattel — 3 Comments

  1. Inte får man titta på stjärnor när man har viktigare jobb att göra!

    Men nu måste en sånhär som jag, som gärna åker häst (westernsådan) men knappt rett ut skillnaden på tygel och stigläder fråga; vad är slutor? De nämns ofta men har inte presenterat sig närmre.

    För övrigt, tack för att ni förgyller tillvaron med blogg och foton!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *