Sluta bromsa!

Idag var ordningen återställd med Mullehästens matte som pilot på Mullehästen och inget annat. Granger var med som sidekick i ridhuset och hjälpte oss att ta fram lite bommar som Mullehästen skulle få jogga lite över, eftersom gårdagen förmodades ha renderat i en del träningsvärk.

Så var det alltså inte. Mullehästen var pigg och glad, ville göra alla sakerna och när bommarna kom fram så gick ridningen från allmänt sprattel till en envägskommunikation av typen “Slutabromsaslutabromsaslutabromsa!!!”. Tydligen går det utmärkt att galoppera över travbommar. Eller kanske inte jätteutmärkt. Välte kanske lite. I början. Sen kom han på att det var mycket smartare att trava över. Men möjligen något överambitiöst (fast matte höll bara på att ramla av två gånger).

När han kommit över den initiala förtjusningen kunde han lugna ner sig och springa riktigt trevligt. Jeteroligt!

Sen gjorde vi det svårt. Vi travade över bommarna, sen fattade vi galopp och galopperade fram till några meter före bommarna där vi bröt av (oftast iallafall) och travade över bommarna igen. Mullehästen tyckte att det var jättesvårt! Men han försökte sitt bästa och fick en väldigt fin och snärtig galopp. När Granger arrangerade om bommarna till galoppavstånd var Mullehästen så fokuserad på trav att han naturligtvis välte i bommarna igen. Sen fick han för sig att det var dags att hoppa studs, så det gjorde han glatt i flygande fläng med matte på trekvart. Men till slut fick vi ordning på det också, och kunde jobba med galoppen även i resten av ridhuset. Vi provade förvänd galopp, idag gick vänster bra, men höger ville sig inte alls. Men vid det laget var Mullehästen så svettig att vi inte bråkade mer om det, utan han fick trava av sig och sen promenera runt en stund i ridhuset och flåsa klart.

När vi kom upp till stallet var Mullehästen så svettig i ansiktet att Granger fick torka honom med handduk innan han fick gå ut i hagen och luncha. Men han var nöjd och glad, och tyckte faktiskt att han hade fått hoppa igen. Äntligen!


Comments

Sluta bromsa! — 4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *