Sjukt nöjd

Idag var vi i ridhuset. Vi kan inte ens komma ihåg när vi var det senast. Mullehästen blev jeteglad och ville genast göra alla sakerna. Helst utan att värma upp först. Det ledde till att han försökte rygga och göra en galoppfattning samtidigt, när matte bad honom göra halt. Det var onekligen en hel del att sortera ut, men det är sällan särskilt svårsorterat när Mullehästen är på så gott humör. Det enda problemet är att få honom att inte göra tio gånger mer än han ska. Som till exempel när vi galopperade på en volt och matte skulle peta ut Mullebaken en bit och han genast avgjorde att det innebar att han skulle göra seriebyten, vilket han glatt började med just när matte svängde åt andra hållet. Vilket i sin tur ledde till att vi höll på att krascha in i väggen.

Men när vi hade kalibrerat det hela lite bättre så gick det förvånansvärt bra. Mullehästen verkar ha vilat sig i form, eller så var det faktum att han i julklapp fick de första morötter han fått äta på sju månader. Sånt kan ju göra vem som helst lite sprallig. Oavsett vilket så kunde vi galoppera riktigt fint, både i cirkel och rektangel utan att välta. Bättre än på länge! Dessutom verkar allt taktande bakom raggsockorna ha gett ny luft i traven. På det hela taget var det en mycket trevlig Mullehäst, om än något överambitiös bitvis.

Efteråt var han sjukt nöjd hest. Med all rätt!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *