Mullehästen och hönäten

Ni som har följt Mullebloggen duktigt under hösten vet ju hur Mullehästen tänker om det här med hönät. Det började med en karbinhake, fortsatte med två karbinhakar vidare till rapidlänk, upptuggade knutar, skiftnyckel och slutligen hål i näten uppenbart gjorda av någon med skor i storlek två.

Nu har Mullehästen kommit på att man kan skruva upp rapidlänken. Han har dock inte orkat skruva hela vägen, så än så länge har han inte lyckats få ner näten. Men matte tycker ändå att det var dags för det tunga artilleriet. Så i förjulklapp har Mullehästen fått ett nytt hönät. Med ännu mindre maskor. Alltså högre svårighetsgrad. Mullehästen har levlat upp, kan man säga. Även om det än så länge går lite sisådär. Igår kväll när matte hängde upp nätet för första gången blev han rätt purken över att det var så knepigt.

“Jag får ju knappt ut nånting! Vad fanken ÄR det här?”

När matte lämnade honom för kvällen stod han och försökte stångas med nätet. Det hjälpte inte. Och idag kan vi säga att det onekligen har pågått bråk i Mulleboxen i natt. Och han hade faktiskt slutligen gett upp, och lämnat sin halm kvar i botten på nätet. Vilket man kan tolka som att det tagit så pass lång tid att pilla ut höet att han inte hunnit bli hungrig under natten.

Men det är klart att man ändå är sugen på frukost. Så Mullehästen blev glad när matte kom i morse (halv sex, sovmorgon!) och han äntligen kunde få gå ut och äta i sitt gamla vanliga fina blåa nät, med maskor som han har tekniken att äta vettigt ifrån.

Men när han kom ut i hagen och sprang upp till sin älskade matstolpe så möttes han av…

Ridå.


Comments

Mullehästen och hönäten — 7 Comments

  1. Naaaaaw lilla gubben
    fy sån elak matte du har…
    fast ska jag va ärlig så har jag köpt ett sånt till mina huliganer också. Har en som ser det som sport att ta så stora tuggor som möjligt av höet.

  2. Jag har ett tips för upphängning av hönätet. Kolla med en båtaffär efter en schackel. Det är som en slags ögla i metall, men i ena änden är den rak, och om man drar en ståltråd igenom så går det inte att få upp dem utan att först dra ut ståltråden. Jag har såna att fästa skothakar som jag sen sätter fast draglinorna i vagnen i, för att få loss vagnen snabbt om något händer istället för att behöva trassla med hela draglinan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *