Jetetidigt

I lördags var vi ute på en helt episk ridtur som av olika anledningar kräver bildbevis, och det har vi inte riktigt fått tillgång till än eftersom den fantastiska fotografen har varit upptagen. Så storyn om den dagen kommer, håll ut! Men vi kan säga att det var såpass mycket Mullehäst i alla riktningar att matte behövde en vilodag igår. Och då får ju Mullehästen också vilodag.

Idag var vi riktigt hurtiga och var uppe med tuppen. Till och med raggsockorna låg och snarkade när matte ramlade in i stallet och yrade om ridhus, men Mullehästen var vaken och pigg på lite motion. Märkligt nog, han brukar annars vara den enda i hela världen som är morgontröttare än matte. Men nu är han ju inne i någon sorts överdimensionerad odödlighetsfas, så han kunde till och med tänka sig ridhus klockan sju på morgonen, efter en snabb frukost.

Men även om regionen mellan öronen var jobbsugen så var inte resten av Mullekroppen så himlans intresserad, så han var rätt morgonstel och knagglig. Pigg och stel häst är faktiskt en ganska besvärlig kombination. Och matte var hjärtligt trött på sprattlerierna, så när vi hade värmt upp fick han döna runt på fyrkantsspåret i galopp tills han var tillräckligt avrastad för att skärpa sig. Ungefär i samma veva var han även lösgjord tillräckligt för att börja träna galopp på volter. Vi har ju inte gjort det så mycket sen vi satte igång igen, vi har mest galopperat på rakt spår eller med enstaka volter. Nu försökte vi hålla oss på volt flera varv utan att välta. Det gick oftast ganska bra. Ibland inte. Men man kan inte få allt.

Det tog fyrtiofem minuter. Sen var Mullehsäten snäll. Och ångade.

Men i fortsättningen ska vi nog hålla oss till uteritter om vi ska ut jetetidigt, innan Mullekroppen har gått från tröttmössa till sprattelsudd. Det får vara måtta på hur mycket man tar i.


Comments

Jetetidigt — 2 Comments

  1. Jag är (förutom ett stort Mulle-fan) lite nyfiken på vilket slags bett du har? Det ser ut som att du bara har en stång i munnen och den andra tygeln sitter fast i nosgrimman? Är det så? Vill du berätta lite om varför du har den kombinationen? Har nämligen aldrig sett det förut. Ge Mulle-hästen en blöt puss mitt på mulen från mig! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *