Mycket på en gång

Igår morse fick vi hjälp av raggsockans matte så vi kunde klippa det sista på bringan, halsen och bakbenen. Men det var en ovanligt fnorkig historia (antagligen för att raggsockan blev klippt först och Mullehästen stod bredvid och tittade på och sa fnork i en timme), så han tillät ingen frambensklippning den här gången. Men det må vara hänt, han får väl fortsätta ha folkdräktstofsar i knävecken om det är så han vill ha det. Sen fick han stå och titta på när nästa raggsocka blev klippt. Det var ännu fnorkigare.

Efter klippning och en stunds lunchätning i hagen fick Mullehästen en ny omgång massage på de delar som var lite stela i onsdags. De var mycket bättre nu, gick loss ganska fort och vi kunde ägna större delen av massagestunden åt att klia i pannan istället. Matte tvättade mullesvansen och Mullehästen roade sig under tiden med att vända uppochner på pallen för att kolla om det gick (det gjorde det).

Sen red vi ut med raggsockorna. Mullehästen har ju haft en ganska lugn vecka, så matte var beredd på både sprattel och spektakel. Men det uteblev i stort sett helt. Jovisst, han galoppera glatt när raggsockorna gjorde det, men när han kom förbi så saktade han av. Och jo, han raglade lite när sockorna töltade, men det var liksom som att bara nittio procent av Mullehästen var där. Men å andra sidan har det ju varit hundrafyrtio procent mullehäst den senaste tiden, så det är kanske inte helt märkligt att det dämpas ner lite. Man kan inte vara på topp jämt. Det blev lite mycket med både klippning, klippåskådning, massage och bus ute helt enkelt. Han var iallafall mjuk och fin i kroppen, alltid något!

Idag blir det mörkerkörning. Troligen i regn. Och hästmössan är hemma på tvätt. Det här kan bli jobbigt.


Comments

Mycket på en gång — 2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *