FnorkfnorkSPRATTEL!!

Vi hade planerat ridhuset idag. Men vi verkar båda två ha drabbats av nån sorts novembermattning den här veckan, för vi hade helt enkelt inte lust. Matte för att det är grått ute och Mullehästen för att han är för varm.

Gråheten är det inte så mycket att göra något åt, mer än att hoppas på snö, men den varma pälsen kan vi ju faktiskt åtgärda numera. Påpassligt nog hade skären till klippmaskinen varit på slipning, så vi var minsann redo för stordåd. Nu har vi tränat såpass mycket att vi kunde klippa nästan hela kroppen alldeles själva! Mullehästen sa “fnorkfnorkfnorkfnorkfnorkSPRATTEL!!!” så matte fick hålla sig lite beredd och hoppa ur vägen ett par gånger, men det var väldigt mycket mindre än senast. matte fick till och med klippa på halsen!

Vi har kommit på det magiska tricket. När hästar är rädda för klippmaskinen finns det ju mängder av sätt att distrahera dem så det blir mindre läskigt. Till exempel bomull i öronen, musik på hög volym, inte visa maskinen, inte visa sladden, hink med god mat och så vidare.

Mullehästen vill inte ha det där. Han vill inte bli lurad. Han vill verkligen inte ha bomull i öronen. Han vill inte ha oväsen på radion. Däremot kan han möjligen tänka sig hinken med mat, tack. Men han är mycket noga med att ha koll på sin kropp och vad som händer med den. Han tillåter inte ens att man borstar om han inte får kontrollera och tugga lite på borsten först. Han vill helt enkelt se vad som händer. Så han står och kollar skeptiskt på maskinen och då går det mycket bättre. Radion har vi på i bakgrunden på låg volym, men det är mer för att matte ska få lite underhållning.

“Vem kallar du för skeptisk? DU kan va skeptisk!”

Se kanske det inte direkt är sovstund mer än när man klipper på rumpan (av nån märklig anledning är det inte ett dugg farligt). Men så länge “fnorkfnorkfnorkfnorkfnorkSPRATTEL!!” håller sig inom reglerna så kan vi jobba runt allt “fnorkfnorkfnorkfnorkfnorkSPRATTEL!!”. Man får vara arg, man får vara kränkt, man får yla och gråta över att matte utsätter en för detta fruktansvärda övergrepp en gång i månaden. Men man får bara bråka med världen i allmänhet, man får inte sparka mot matte. Det vill säga, när matte klipper på högersidan får man sparka och bråka precis hur mycket man vill med vänsterbenen.

Vi kunde klippa hela kroppen själva, och nästan hela halsen. Bakbenen var helt okej utom insidan på ena bakbenet, och vi kunde inte klippa frambenen och bringan, men resten gick bra. Även om det som sagt inte är med en helt avslappnad inställning.

“Jagärvisstlugnochavslappnadvarförtrorduinteattjagärlugnochavslappnad?!? *fnork*”

Men det var duktig häst. Riktigt riktigt duktig häst!

“Nån slarvig typ har lagt en massa päls här, vet du nåt om det?!”


Comments

FnorkfnorkSPRATTEL!! — 1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *