Fötter

Idag var det fotdags igen. Det är inte alls länge sen sist, bara fyra veckor, men vi passade på att hänga på när sockorna skulle få nya pjuck så alla tre hamnar i synk. Smidigare för hovis. Man ska värna om sin hovslagare. Här får hovisen hemgjord jordgubbssaft när han skor. Mullehästen fick vinterdäck så vi är redo när (om) vintern kommer. Nästa skoning blir på julafton. Hovis lovade att komma om raggsockans husse tomtar. Det var väldigt lätt att lova, speciellt med tanke på att raggsockans husse inte var där.

Det mest häpnadsväckande var annars att Mullehästen var snäll och stod still. Han försökte bara stjäla hovisens hörselskydd en gång. Typ rekord. Vi antar att det beror på att han blev rejält avrastad igår, att han blev avrastad i hysteriskt tempo idag, att han äntligen har kommit till ro i stallet eller att han helt enkelt höll på att dö tristessdöden. Eller all of the above.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *