Svans

Det får vara måtta på hur man ser ut egentligen. Därför gjorde matte idag en insats och fick Mullehästen från det här…

…till det här:

Ordning och reda. Två schamponeringar senare och en decimeter kortare så är svansen någorlunda anständig igen. Vi vill ju inte behöva skämmas. Det räcker att han har en väldigt innovativ kroppsfrisyr.

Vi var ute en sväng också. Eftersom det blev en rejäl ridtur i söndags och ett ordenligt (om än kort) dressyrpass igår så tänkte matte att Mullehästen antagligen var trött, så det blev en lugn och stillsam skrittur barbacka i solen. Så vi inte överanstränger nåt.

Mullehästen var inte trött. Mullehästen var allt annat än trött (att matte aldrig lär sig). Mullehästen galopperade som en amfetaminpåverkad disneygiraff med huvudet rakt upp och näsborrar som tennisbollar samtidigt som han gjorde ljud som att han tänkte börja spruta eld. Det var ju oerhört bekvämt, särskilt barbacka. Lyckligtvis var han inte mer oregerlig än att matte kunde låte honom hållas en bit och sen sakta ner. Därefter ägnade han sig åt sitt sedvanliga taktsprattel hela vägen hem, men det är ju liksom så vi tar oss fram genom naturen så det var inte så mycket att diskutera.

Imorgon blir det ridhuset igen. Hepp hepp!


Comments

Svans — 6 Comments

  1. :O vad för schampo har du??? har försökt få ren vår skimmels svans i 2 år nu och den blir inte mindre gul hur mycket man än tvättar eller vad man än har i den :(.

    • Den här gången var det vanlig grönsåpa, dubbla schamponeringar och det fick verka en stund innan ursköljning. Oftast använder vi Yes Diskmedel, det är oslagbart i vita svansar!

      Vill man vara riktigt hardcore kan man använda klorin, men då får man vara noga så det inte kommer nåt på svansroten eller resten av själva hästen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *