Dumma knölbening

Idag är det onsdag och onsdagar är vår nya ridhusdag (tydligen). Så vi var i ridhuset. Det var ovanligt struligt idag. Mullehästen var halt. Det är ju typiskt dåligt, faktiskt. Han sparkade ju sig på benet för ett par veckor sen, vilket har resulterat i en magnifik knöl på insidan av skenbenet. Som han efter det har sparkat i ett par gånger. Den är väldigt öm. Det går abslouuuuut inte att ha benskydd på, trots att Mullehästen har de mjukaste benskydd som går att hitta. Men det är ju vettigt att försöka skydda den på nåt vis, inte minst eftersom klantarselgenen är ovanligt aktiv för tillfället. Så matte tänkte att om man sätter en mjuk fleecelinda på benet så kan det ju omöjligt störa. Men då blev han alltså halt. Ganska rejält. Så matte satt av och tog av benlindorna, då flög han minsann fram som en superhjältehäst (“JAG BLIR INTE VARM TJOHO!!!” och så vidare).

Det kan ju verka som en enkel åtgärd, men det kan verkligen inte vara meningen att något ska göra så ont efter två veckor så man inte kan ha en benlinda på det. Vi får alltså ringa veterinären och rådfråga imorgon. Det är ju flera veckor sen senast. Eller ja, vi hade lite mailkontakt med allergiveterinären i förra veckan, men det var mer lägesrapport än faktisk rågfrågning. Nåväl. Vi får ringa frambensveterinären. Han har ju en sån med. Två, faktiskt. Eller tre, lite beroende på hur man ser det.

Den ohalta superhjältehästen fick dock springa dressyrpass som hette duga (med våra mått mätt). Vi tränade övergångar. Och lite fler övergångar. Och ytterligare övergångar. Dagens nya svårigheter som vi la till var galoppfattning från skritt och halt från trav/trav från halt. Dubbelväxling alltså, lite det som körskolelärare brukar kalla för Eco Driving. Det gick hyfsat. Iallafall till högergaloppen, vänster är fortfarande mest ett spektakel, så det var lite kaotiskt emellanåt.

När det var som rörigast kom det folk och andra hästar till ridhuset. Det hjälpte inte det generella kaoset som pågick, och när det dessutom visade sig vara Mullefans som kände igen oss så tappade vi koncepten alldeles. Matte för att det fortfarande är lite märkligt att riktiga människor känner igen oss och Mullehästen för att han hittade en person som hade händerna i fickorna och därmed eventuellt kunde avkrävas karameller. Man är väl kändis, liksom, man har sina rättigheter! Han fick dock inga karameller. Det fanns inga, och han har ändå en massa sjukdomar att hålla reda på så det var antagligen lika bra det. Det enda av fansen som vi egentligen pratade med (det vill säga den som var utan häst) tyckte att han var liten i verkligheten. Men det är faktiskt inte Mullehästen som är liten, det är alla andra som är för stora! Dessutom är han den jättestörsta raggsockan i sin raggsockeflock, så det så.

Men det var trevligt ändå. Vi gillar fans. Mullehästen var rätt matt i bakbenen vid det laget så det föll sig ganska naturligt att sluta (efter en galopp som bäst kan beskrivas som någon sorts bowling med väluppfostrade hästar och ett vitt luddigt klot som dundrade fram tvärs igenom. Vi måste lära oss att svänga bättre bland folk. Ähm).

Sen släpade vi oss upp för backen hem (matte fick bära benlindorna, är man så dum att man tar med dem får man skylla sig själv). Mullehästen var varm men helt svettfri sånär som på lite vid sadelgjorden (vilket är mer än man kan säga om matte. Det är inte bara Mullehästen som har vilat hela sommaren, om man säger så).

Imorgon ska vi skritta ut, tror vi. Om det inte regnar.


Comments

Dumma knölbening — 1 Comment

  1. “väluppfostrade hästar” kan ha sina crazy-days ibland med, speciellt den utan fläckar. Kombinera med en pilot med höger/vänster problem och akut minnesförlust av ridhusregler varje gång vi kommer dit, så ska du nog se att när den hästen kör bowling, då är det bowling med bredsidetacklingar på övriga “väluppfostrade hästar”, som lämpligt nog står i samma stall och känner till ekipaget. Den dagen både Mullehästen och nämnd brun häst kör bowling, samtidigt, skall vi se till att ha den lilla fläckiga mellan oss?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *