Extra ridtur

Igår hade vi planerat vilodag, efter tisdagens strapatser i ridhuset. Men Mullehästen var liksom på mysigt humör, mjuk och positiv, så vi avvek från planen och red lite iallafall.

Det sparkade benet var rejält svullet runt såret, men inte på några viktiga delar, runt nån led eller sena. Det verkade inte göra särskilt ont heller, och det var definitivt ingen hälta när vi var ute på tur. Däremot kan man väl kanske inte säga att han gick rent, men det berodde mer på att vi var ute ensamma i mörkret för första gången sen vi flyttade och därmed hade svåra sprattelanfall. Speciellt över krokodildräneringarna. Herregud. I mörkret. Med pannlampa. Kris.

Det blir alltid extra roligt när det är nollgradigt och vindstilla också. Ju längre vi red, desto mer glittrade frosten i dikena (fnork!) och både Mulle och matte andades moln (fnork!). Eftersom det egentligen var vilodag så tänkte vi bara skritta (enligt igångsättningsplanen var vi ju ute typ olovandes), men eftersom Mullehästen tydligen inte fått ett dugg träningsvärk efter ridhusövningen utan bara var mjuk och glad, så fick han trava en bit. Det var också lite för att dubbelkolla eventuell hälta, men det var helt lugnt på den fronten. Det var också den enda fronten som var lugn, så kan vi säga.

När vi kom hem var Mullehästen nöjd och glad, och kunde för en gångs skull stå helt stilla och snällt när matte klädde av honom och borstade det sista innan nattningen.

Mullehästen har för övrigt en ny reflexbrösta (eller ny och ny, den har legat i mattes bil i ett år sen vi vann den på en tävling). Den är fleecefodrad, så till och med skavnisse kan ha den utan att det blir aj. Väldigt fancy. Det enda problemet är att den kanske inte matchar helt med tränset och sådär, men vafan…


Comments

Extra ridtur — 3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *