Blötväder

Igår red vi ut ensamma i skymningen. Dessutom regnade det. Och matte GLÖMDE Mullehästens mössa! När vi kom hem var han så sur att han vägrade prata med matte på resten av kvällen.

Idag regnade det ännu mer. Vi skulle ut på en lugn tur ihop med den röda raggsockan och hans matte, och för att överleva detta fick Mullehästen på sig alla sina regnkläder och sin mössa. Även matte hade full regnutstyrsel (men glömde sina vantar. Det är tydligen regel att glömma något varje dag). Det hjälpte dock inte särskilt mycket, för det regnade så mycket att det inte hjälpte att klä sig i något mindre än ett radhustak för att hålla sig torr. Det läckte in precis överallt där det kunde läcka in, men som röda raggsockans matte optimistiskt uttryckte det; det blåste iallafall inte. Det var bara jätteblött.

När vi kom hem var vi genomblöta, men det verkar inte bekomma Mullehästen så mycket att bli blöt om han bara slipper att bli regnad på. Blöta öron är ok så länge det inte rinner vatten i dem.

Inte nog med att det regnade ute, det var även mörkt. Först lite mörkt, sen ganska mörkt och slutligen jetemörkt! Det, i kombination med att det var vattenpölar överallt, gjorde faktiskt att allting blev ganska läskigt. Mullehästen tog skydd bakom röda raggsockan när det var som värst, då gick det bra.

Däremot kan vi kanske konstatera att när man går ner för en regnhal asfaltsbacke som man redan har halkat i två gånger så är det direkt olämpligt att försöka klia näsan mot benet och gå samtidigt. Det blir lite kris då faktiskt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *