Mitt nya plejs

Hej på er! Mullehästen här. Det var ett tag sen vi snackades vid, men nu tänkte jag att jag skulle visa min nya lägenhet, för matte sa att någon undrade hur den såg ut!

Den är jättebra, för den är som en helt egen lägenhet. Den har tre och en halv vägg, och på den sista halvan är det en grind. Det är bra, för då kan man sticka ut huvudet och Ha Koll. Det är viktigt att Ha Koll. Jag har inga grannar, det är jeteskönt, för jag är inte så förtjust i grannar. De bara stör när man ska äta. Men från min lägenhet ser jag hela stallet, så jag vet vad raggsockorna har för sig. Man måste ha de små rackarna under uppsikt så de inte tror att de är nåt! På väggen som är mitt emot grinden har jag ett fönster så jag kan Ha Koll även ut på hela gårdsplan. OCH jag ser vad mattarna gör i foderkammaren! Så jag vet ALLT som händer!

Jag har inte riktigt räknat ut hur man får upp grinden än, jag får jobba på det. Jag trodde jag hade löst det häromdagen för jag fick loss en grej, men den satt fast ändå, så det måste vara nåt annat… men jag återkommer om det. Matte vet, men hon vägrar visa!

I lägenheten finns det en krubba, den är oftast tom, men ibland är det mat i den. Fast numera får jag inte maten i den, jag får den i en hink på golvet istället. Jag vet inte varför. Matte muttrade nåt om bordsskick, men jag tror inte det handlade om mig, för jag har jetebra bordsskick! Det är kanske bara inte så…centrerat i själva krubban. Iallafall inte alltid. Det är väl ingen anledning att behöva äta på golvet som någon typ av vildhäst, men vad vet jag.

Jag har en hink med vatten också, och i ett hörn hänger det hö. Det är inslaget i jetemycket snöre, för matte tycker att jag äter för fort annars (fnörf), men jag river ut det och äter på golvet iallafall! För JAG gör väl som JAG vill, det är ju MIN lägenhet!

Jag trivs jetebra här! Det är lugnt och skönt, och även när det händer grejer så är det oftast inte mer än att det går att ha koll på, och det är ju bara roligt. Min mage är mycket mindre konstig här också, både på insidan och utsidan! Så ja, det är väl det ni behöver veta kanske. Annars får ni fråga matte, hon säger att ni vet hur man gör.

Puss å kram från Mullehästen!


Comments

Mitt nya plejs — 5 Comments

 1. Men vad har du på dig på benet, Mulle?
  Jag blir så orolig för eventulla konstighteter med dig efter i sommar.

  Här på min ridskola har jag två hästar som står i box (resten står i spilta). De har kommit på att man kan använda krubban att bajsa i. Jag tycker inte det är något trevligt skick så jag anar att det kan bli hinkmat för dem också vad det gäller.
  Fast du gör antagligen inga såna smutsigheter.

 2. Hej Mullehästen!
  Jag och matte brukar följa din blogg, och vi tycker den är väldigt underhållande båda två. Jag tycker det är så skönt att höra att fler hästar tänker som jag, och när matte grälar på mig för att jag hoppar i luften för farliga vedhögar (ja, du vet ;)) så känner jag mig trygg och lugn och vet att jag inte är ensam om att känna så. Matte får säga vad hon vill, VEDHÖGAR ÄR FARLIGA 😛

  Din nya lägenhet ser jättefin ut, men det där med snören runt höet är ju bara så irriterande 🙁 Min matte säger att jag måste ha dem för att jag inte ska sprida ut höet i hela boxen och trampa på det, men jag vill ju bara att det ska kännas som i hagen när man äter, och i hagen finns det gräs jämnt fördelat över marken – inte ihoprullat i en klump i ett hörn/hängades i ett snöre!

  Jag lovar att jag ska fundera noga på hur din grind fungerar, kanske kan jag fråga ponnytjejjen grannlägenheten, hon är lite av en expert på att ta sig ut och har kanske stött på någon sådan grind någon gång.

  Skritta lugnt!

  /Primeur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *