Asfaltsdjungeln

Den stora planen var att Mullehästen skulle ha ledigt idag efter den rätt så intensiva helgen. Men så var det plötsligt så fint väder. Och då kändes det ju lite dumt att inte passa på, så vi tog en tur i skritt. Matte hade räknat med att Mullehästen skulle vara stel efter helgens vansinne, men det var han inte det minsta. Han var riktigt mjuk och trevlig. Istället var han inte hysterisk, utan lite mer civiliserad. Det kändes som riktigt trevliga förutsättningar.

Eller ja, civiliserad…allt är relativt. Ni vet hur det är. Mullehästen höll på att tappa sin matte i diket vid en golfrelaterad incident. Ja, okej, han kanske har bott vid golfbanan i tre veckor nu och har en hage med utsikt över både bunkrar och greener, men vissa saker är hopplösa. Ljudet av golfklubba mot golfboll på andra sidan skogen. Går. Inte. Att. Vänja. Sig. Vid.

Fnork!

Matte hade häst på sommarbete i raggsockeland för typ tio år sen, före Mulletiden, och har därför ridit runt lite på vägarna däromkring. Så idag tänkte vi att vi skulle ta en väg från den tiden, det vill säga ny för Mullehästen och känd för matte. Det brukar alltid vara en bra kombination, det här att någon av oss har lite koll iallafall.

Det var en fin tanke. Men vi kom naturligtvis bort. Vägen som matte hade för sig gick genom någon sorts skog var plötsligt typ ett bostadsområde. Det är lite oklart om vi svängde fel från början eller om det helt enkelt inte stod några hus där för tio år sen, men vi kom onekligen väldigt vilse ganska omgående. Mullehästen blev dessutom utskälld av en bichon frisée. Men då skällde han tillbaka så var det bra med det.

Slutligen ramlade vi ut på stora vägen. Vid en skylt som annonserade att vi hade landat i grannorten. Det var ju inte riktigt vad vi hade tänkt, speciellt inte som vi inte direkt hade någon uppfattning om hur långt från stallet vi egentligen hade hamnat. Men det är en rejäl och bra landsväg med rejäla och bra vägrenar, så att följa den tills vi kände igen oss borde inte ha varit något problem, om det inte vore för att den höll på att asfalteras om. Och hur förtjust Mullehästen än är i att uppföra sig som en ångvält så är han faktiskt inte alls lika förtjust i när det kommer en ångvält rullande mot honom. Speciellt inte när det ryker stora moln runt den nylagda asfalten samtidigt. Och det är blinkande körfältsvisare, stora lastbilar, vägkonor och bara ett körfält öppet, så att man dessutom måste ge sig in mitt i alltihopa för att komma förbi… Sa vi stora lastbilar? Sa vi exakt HUR stora lastbilar? De var jetestora! Och sa skrammel!

Eftersom ingen av oss har någon sådär direkt jättestark lust att dö fastpressad i asfalt under en ångvält så löste vi det så att matte satt av och var moraliskt stöd åt Mullehästen på marken istället. Så gick vi över på andra sidan vägen, där Mullehästen kunde dansa runt på tå så långt bort från lastbilarna han kunde utan att riskera något värre än att ramla ut på en åker. Och sen gick vi hemåt. Det visade sig inte vara så himlans långt innan vi kunde svänga upp på vår egen hemmaväg, sisådär åttahundra meter kanske. Mullehästen var extremt lättad över att hamna på säker mark igen, och skötte sig exemplariskt hela vägen hem, trots både lösspringande golfare och en väldigt mystisk skåpbil i full fart.

Nå, nu löste det sig ju utan större kriser, men vi kanske kan ta och inse att vi inte ska ge oss ut på hajk ensamma när det finns utmärkta raggsockor att ta till så vi inte av misstag hamnar i Bollebygd. För då lär vi sannerligen inte hitta hem igen.

Mullehästen har förresten fått en rumpa igen. Vi upptäckte det igår. Plötsligt går det inte inåt där musklerna ska sitta, det börjar gå utåt och bli allt rundare. Det här med att hela tiden gå runt och räkna ihop raggsockorna verkar vara fantastisk rehabilitering. Long live the fatass!


Comments

Asfaltsdjungeln — 2 Comments

  1. Snacka om maximal otur att komma vilse och träffa asfaltläggaren samtidigt. Det positiva är att Mullehästen kanske taggar ned sin rädsla för golfbollar när han mött nåt större och läskigare? Eller?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *