Fnitter & fnork

Mullehästen hade en glad dag idag. Vi var ute alldeles ensamma och tittade på granar och annat, och Mullehästen var både fnittrig, fnorkig och hade seriöst svårt att gå rakt. Vi har medvetet väntat med att fixa tillgång till ridhuset, eftersom vi båda är lite för sugna på att komma igång igen. Så för att inte skynda oss för mycket så har vi sagt att vi börjar med organiserad ridning i oktober. Fram till dess får vi försöka ha våra dressyrpass ute i skogen.

Mullehästen är inte så bra på dressyr i skogen. Han har generellt sett inte tid med sånt. Det är för mycket att hålla koll på utan att matte måste lägga sig i och bråka om organiserade bakben. Därför blev det lite trassligt när matte plötsligt bestämde sig för att vi visst måste vara förnuftiga, iallafall ibland. Mullehästen spratt än hit, än dit på vägen och det gick då rakt inte att få någon ordning på det hela. Så han fick faktiskt galoppera av sig lite. Det kändes som att det var dags för det.

Det hade antagligen gått bättre om inte matte hade passat på att kolla efter kantareller i dikena medan Mullehästen galopperade. Alla inser ju att om något är så farligt att matte måste hålla utkik efter det så är det bäst att man håller vääääligt stort avstånd. Och matte tittade på båda sidorna. Det blev problematiskt. Men när Mullehästen fått sprattla av sig lite och matte hittat kantareller men insett att det ändå inte går att sitta av och plocka svamp hur som helst när man är ute på förnuftiga ridpass, då kunde vi faktiskt organisera oss lite.

Mullehästen var ett halv ton luddigt sprattel efter galoppen, men vi lyckades fördela om energin såpass att vi kunde göra några övergångar mellan skritt och trav, öppnor och slutor utifrån hur vägen svängde och till och med en halt, mitt ute i skogen bara sådär. Mullehästen tyckte att det var jätteroligt (när han hade kommit över dikestraumat), och gjorde sitt allra bästa (och lite till). Det var trevligt. Vi kände oss väldigt duktiga. Iallafall överallt där det inte var vattenpölar. Då var vi inte fullt så duktiga. Men man kan inte vara bäst på allt, det är en filosofi vi håller hårt i.


Comments

Fnitter & fnork — 1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *