Skogseufori

“Vilodag? Pfft! Säg som det är, du tycker inte om mig längre!”

“Näe, man kan VISST ha roligt jämt! Jag behöver inte alls vila! Och ja, jag tänker stå i det LERIGA hörnet och sura! För att jag tänker det! Så det så!”

Suck.

I fredags hade vi roligare, då var vi ute på äventyr och tittade på nya vägar ihop med den lilla vita hästfröken och hennes matte. Mullehästen tyckte det var så livat att han hade svårt att hålla sig i pälsen, han for omkring på vägarna i något som bäst liknade Euphoria-dansen. För att inte tala om när det kom ett 15 cm brett (på riktigt, 15 cm) dike tvärs över vägen. Kris och panik! DET VAR JU VATTEN I DET!!!! Och det var faktiskt stort som typ Panamakanalen!

Så ja, nu har vi hoppat också. Fast vi inte ens har börjat med galopp än. Mullehästen försökte när vi travade en lång bit i glatt tempo, men då satte matte stopp för roligheterna. Det får vara måtta.

Ni får ursäkta suddigheten, somliga hade inte tid att stå still i en och en halv sekund så matte kunde ta en vettig bild. Somliga hade fullt upp med att sprattla.

När vi hade sprattlat runt en stund ute i skogen hamnade vi i ett villaområde, där vi först var tvungna att gå ner för en jetelång gata och sen upp för en annan, lika lång gata. Detta innefattade inte bara vedstaplar och gräsklippare, utan även en buss, en busskur och en vägbula. Det hade kunnat bli totalt kaos om det inte vore för den ovanligt vältajmade åskregnskuren som kom precis när vi fick asfaltskänning. Det dämpade ner Mullehästen betydligt, mest eftersom han inte hade sin mössa på sig. Regn i öronen! Dessutom började han nog bli ganska trött vid det laget, vi var ute i över en timme. Även om det var nästan bara skritt.

Imorgon ska vi följa med dem ut igen, då ska vi titta på en liten stuga uppe i skogen. Det blir spännande!


Comments

Skogseufori — 2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *