Den goda nyheten

Plötsligt har vi en kvalsterallergisk fånghäst. Det är inte så värstans enkelt. Mullehästens nya lägenhet ligger i ett ganska stort stall, ett stall av den typen som faktiskt inte går att hålla efter tillräckligt för hans behov. Det spelar liksom ingen roll hur välvilliga folk är, det går helt enkelt inte att hålla tillräckligt rent och dammfritt. Mullehästen måste alltså flytta igen. För typ sjutusende gången i år. Och det är ju inte så jävla strålande, med tanke på nuvarande status.

Men den goda nyheten är att vi har fina vänner. Som familjen Raggsocka. I raggsockestallet finns två boxar, en för varje raggsocka. Men när Mullehästen behöver ett nytt hem, då tar familjen Raggsocka och bygger en box till. En alldeles egen lägenhet åt Mullehästen!

Så om ett par veckor ska Mullehästen bli raggsockehangaround. Det är bra på många sätt. Mullehästen är förtjust över raggsockornas liberala syn på det här med ludd, och att de har så roliga mängder tagel att stoppa näsan i. Dessutom är det ganska roligt att jaga mördarcykeln.

Matte är förtjust för att det är väldans mycket enklare att hålla rent och hyfsat dammfritt i ett stall med tre hästar jämför med ett med typ tjugotre. Hos raggsockorna får Mullehästen gå ute jetemycket, och maten som serveras är anpassad för fånghästar (eftersom den ena raggsockan är inte-fånghäst-men-har-fan-inga-planer-på-att-bli-det-heller och den andra helt enkelt är en raggsocka och därmed klarar sig utmärkt på fånghösilage.) Det är också grymma ridvägar och det skadar inte att grannarna har ridhus.

Dessutom gillar vi fantastiska familjen Raggsocka. Mycket.

Så för oss är detta sannerligen en fantastiskt god nyhet. Visserligen har vi en del nya vänner i stallet vi nu lämnar som vi kommer att sakna, men vi hoppas hålla kontakten med dem, och vi ser mycket fram emot att flytta till raggsockeland och börja odla päls (Mullehästen har redan tjuvstartat så han inte ska komma alltför långt efter). Vi får bara hålla tummarna att han uppför sig. Men det känns spontant som att han borde passa in ganska bra.


Comments

Den goda nyheten — 20 Comments

 1. Jamen det här låter ju väldans bra; raggsockesällskap och dietkompisar. Har de nu bara en västgötaspets borde det ju inte kunna bli bättre?

  Vi hoppas att Mullehästen kommer att trivas förträffligt – och att alla kvalster måtte döden dö. En kvalfull död.

 2. Hurra!!
  Det gjorde mig så glad att det nästan kom en tår.
  Underbart med så fina individer som ställer upp o ordnar så fint 🙂

 3. Vad bra det är med såna vänner! 🙂

  Och raggsockor som är så fina och lurviga, Mullehästen kommer säkert trivas. 😀

  Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *