Lite bättre

Efter en trist fredagkväll och en ännu tristare lördag så hade det vänt lite för Mullehästen igår söndag. Han var gladare och det ajiga hade minskat. Istället hade det börjar klia lite igen, men inte lika mycket som tidigare. Vi firade det hela genom att ta en riktig promenad ihop med den långbenta solisten och hans matte. Det gick inte så fort i början, men sen kom vi igång och då gick det bra. På hemvägen hade Mullehästen till och med övertramp, även om han inte riktigt släpper benen hela vägen bakåt i steget. Han är ganska rejält halt på båda bakbenen, men vi väljer att bortse från det och fokusera mer på att han är så mycket piggar eoch gladare. Han får välja lite själv liksom.

Idag fortsatte vi med att försöka hålla humöret uppe. För att få lite variation och för att Mullehästen skulle få känna sig lite viktig så fick han på sig träns(!), longerlina(!) och matte hade körpisken med, och så gick vi upp i paddocken. Mullehästen blev genast glad och superkoncentrerad. Han fick en uppgift! Livet blir alltid mycket roligare om man har en uppgift, iallafall jämfört med att lalla runt i koppel. Man är väl ingen jävla labrador, som det brukar heta.

Dagens uppgift var att gå i en cirkel runt matte utan att välta, sprattla eller bryta ihop. Det var ganska svårt, men Mullehästen försökte nogsamt, och var djupt koncentrerad. Inte nog med att vi hade cirkelövningen, rätt vad det var skulle vi byta varv också! Men eftersom Mullehästen sökte kontakt med matte varje gång på ett mycket artigt vis så blev det väldigt mjukt allting idag.

“Jag gör rätt nu, matte, det gör jag va?”

Mullehästen var så på alerten att matte knappt hann tänka varvbyte förrän han snurrat helt om på en hov och börjat kliva på åt andra hållet. Samma sak sen när vi övade lite spansk skritt, Mullehästen var så engagerad att han höll på att ge sin matte en rak höger när han skulle visa hur fint han kan sträcka på frambenen.

Det är såna här dagar som det är som absolut mest fantastiskt att rida dressyr med Mullehäst. Där har vi något att se fram emot!

“Det här var sjukt kul! Men OJ vad trött jag blev!”

Mullehästen är bättre i ena bakbenet, men fortfarande ganska rejält rörelsehindrad på det andra. Men innan vi får provsvar så är det inget vi kan göra, så vi försöker ha roligt och låter bli att tänka för mycket på det där hemska. Vi tar det när det kommer.


Comments

Lite bättre — 7 Comments

  1. Skönt att mullematte har bättre fantasi än att försöka dra runt den stora vita labradoren i ett snöre varje gång det inte går att rida.
    Och trevligt att han har såpass med gott humör att det är roligt att vara duktig.

    Heja er!

  2. Å, fina Mullehästen har fått vara duktig! Skönt att allt inte är bara veterinärbesök och klåda. Håller tummarna för bra provsvar!!

  3. Följer ert kämpande och lider med duktige Mullehästen och hans tappra matte. Inte konstigt att deppa ihop emellanåt under dessa förhållanden:( Kämpa på, bryta ihop och komma igen. Hoppas verkligen det blir ett lyckligt slut på denna sommar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *