Golfarnas hämnd

Mullehästen gillar ju att ställa till det för sig. Det är lite av en hobby som han har. Och som ett sidospår på hobbyn, för att liksom krydda det lite, så har han även en förkärlek att ställa till det för andra.

Som till exempel mannen på golfbanan i torsdags, som precis skulle putta när Mullehästen nös ljudligt precis bakom honom. Han var inte helt nöjd med det. De andra i sällskapet verkade mycket mer nöjda av någon anledning. Möjligen för att han missade putten ganska grovt, en nysande häst ingick inte i spannet för koncentrationsförmågan just där tydligen.

Men när man ställer till det för golfare så finns alltid risken att golfarna hämnas. På ett eller annat sätt. En missad putt på grund av en nysning revanscheras lämpligast med att någon slår ut precis på andra sidan en buske så att Mullehästen bara hör ett högt ljud av typen golfklubba-mot-golfboll precis bakom sig, men utan att kunna se var ljudet kommer ifrån.

Man skulle kunna tänka sig att det är en hämnd riktad mot Mullehästen, men det visar sig mer vara riktat mot matte, med tanke på vilken effekt dylika ljud visar sig ha på uttråkade promenaddjur. Matte hade plötsligt ett femhundrakilos vitt spektakel i knät. Mullehästen må vara spinkigare än någonsin, men han har ändå en ganska imponerande mängd kroppshydda när den kommer farande sådär. Men det må väl vara hänt, om det inte vore för att golfaren som gjorde det mystiska ljudet inte var ensam, utan tjugo sekunder senare kom det ytterligare ett golfljud. Då var matte visserligen lite beredd, men det var ändå i nerförsbacke och Mullehästen hade så att säga en utmärkt avsprångspunkt.

För man ska inte tro att Mullehästen är rädd för några golfare eller deras ljud. Han har bara lite tråkigt.


Comments

Golfarnas hämnd — 2 Comments

  1. Som varande golfare (in a way….) kan jag denna gång lätt sätta mig in i ALLA inblandades situation, även den puttande mannens sällskaps. Och jag tycker ändå detta inlägg var fantastiskt roligt!

  2. Knähästar är sällan helt populära sällskapsdjur, men det kanske du ska berätta litet försiktigt för Mullehästen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *