Raggsockning

Idag har Mullehästen blivit utsatt för otrohet. Det är sant.

Matte har varit raggsockevakt när raggsockans matte var och räknade andra raggsockor. Eller ja, hjälpte till när de tävlade. Så matte fick låna sockan för en tur i skogen ihop med den andra raggsockan och hans matte. Det var jättetrevligt.

För att undvika alltför mycket drama så fick Mullehästen sin frukost precis innan matte började dagen med att engagera sig i en annan häst. Med tanke på att Mullehästen blir lätt autistisk i vanliga fall när han får mat och maten för tillfället är ungefär tusen gånger viktigare än den någonsin varit så var det en ganska bra taktik. Han var helt omedveten om mattes svek trots att vi stod mitt framför honom i stallgången och borstade. Inte förrän vi var sadlade och klara och skulle gå ut lyfte han på huvudet och satte igång med total cirkus. Men det var så dags då det.

Själva raggsockningen var väldigt intressant. Matte har inte åkt raggsocka på sisådär sju år, bara det är ju lite spännande. Första gången vi skulle tölta gick det spektakulärt dåligt, men sen fick vi lite hjälp av den andra raggsockematten och då hittade vi någon sorts synk. Raggsocketölt är förträffligt bekvämt jämfört med pizzahästtölt. Men det kan ha att göra med att pizzahästen alltid tar till tölten när han är överengagerad och redan raglar okontrollerat genom naturen. Raggsocketölten var bekväm, balanserad och ja, avsiktlig. En annan sak som skilde sig mycket åt var höjden. Raggsockor är av naturen närmare marken. De har kortare hals också, men mycket mer tagel än pizzahästar.

Annars hade just den här raggsockan en hel del mullehästmanér. Till exempel att gå dit näsan pekar, oavsett om det är i samma riktning som vägen eller inte. Man kan ju tänka att matte borde vara van vid det, men vi körde ändå in i ett träd. Fast bara en gång.

Det var väldigt roligt och matte tackar så hemskt mycket för raggsockelånet och raggsockemattesällskapet, och hoppas att det kan bli fler gånger!

På allmän begäran (eller ja, ett önskemål i en kommentar), en bild på raggsockorna:

Mullehästen, å sin sida, håller sig till mer balanserade glädjeämnen. Dagens ämne; Hur långt kan man sticka ut huvudet ur hålet i gallret utan att välta vattenbaljan innanför?

Ja. Vi har sagt det förr och vi säger det igen. Man har inte roligare än man gör sig.


Comments

Raggsockning — 10 Comments

  1. Utan att välta vattenbaljan….. Tror du på allvar att inte det han försökte göra var just att välta vattenbaljan ? För övrigt är det skönt att höra att matte varit ute och ridit. Det är du värd!

    • Nej, första dagen han stod inne så försökte han klättra ut genom det där hålet i gallret, med följden att han råkade sätta ner ena benet i vattenbaljan och skrämma sig själv fullkomligt från vettet. Så nu håller han noga avstånd.
      Tack!

  2. men å vad han ser lidande och sorgsen ut, den stackars stackars vackra vita hästen, instängd i sin bur! och smal! och ädel! och sorgsen! och missförstådd!

  3. På bilden gör raggsockorna dessutom skäl för sitt namn… raggsockor ligger per definition alltid utspridda en bit ifrån varandra för attt torka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *