Tömkörigt

Mullehästen är en fena på tömkörning. Man kan säga att han ibland är bättre grundtömkörd än han är grundriden. Och nu föll det sig så att Granger behövde öva lite på tömkörning, och då ställer Mullehästen såklart upp. Han tycker att tömkörning är riktigt roligt, mest för att han vet att han är duktig på det.

De var jätteduktiga! Matte pekade lite på hur tömmar, spö och häst ska ordnas in, sen fick de lösa uppgift själva och gjorde minsann öppnor och galoppfattningar och allt möjligt. Ja, de trasslade in sig lite i varann också, men det kan handla om att Mullehästen helt enkelt gillar att trassla.

En annan mycket spännande sak som hände idag var att de tre musketörerna fick byta hage. Från den stora platta hagen till en backig hage med träd och alldeles grönt, nytt gräs.

De andra två drabbades av ett anfall the yahoos, och det gjorde även de två i nästa hage. Mullehästen däremot, han drabbades av gräsautism. Ny mat! Massor! Så han hittade en bra plats att börja beta på där han hade lite koll på vad de andra höll på med. Där stod han sen, med lite undantag för när den långbente solisten kom dundrande och kraschade rakt in i honom vid ett par tillfällen. Då var Mullehästen också tvungen att springa runt lite.

Det blev dock lite trauma när de andra två sprang förbi i full fart och sen nästan sprang utom synhåll. Då gäller det att hänga med!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *