Hjälp Mullebloggen!

Mullebloggen är en gratistjänst. Den har alltid varit gratis för sina läsare, och den kommer alltid fortfarande vara gratis så länge den finns. Men det ligger mycket jobb bakom att hålla igång och frekvent uppdatera med texter, bilder och Mulligheter. Och framför allt är den inte gratis att hålla igång.

Därför ber vi nu alla er härliga läsare om hjälp. I högerkolumnen, alldeles under almanackan, finns en ny stor orange knapp som heter “Donate”. Där kan man donera valfritt belopp för att hjälpa till att hålla Mullebloggen levande. Det går att donera antingen via PayPal-konto eller med vanligt bankkort. Det ska också gå att logga in direkt på internetbank för en del.

Om du gillar Mullebloggen, om du någon gång har fnissat åt Mullehästens tokerier, känt sympati med mattes strider mot leran, spontant sagt fnork till dina medmänniskor eller bara fått en helt ny syn på brevlådor; Inget bidrag är för litet!

Hjälp oss att hålla Mullebloggen levande!


Comments

Hjälp Mullebloggen! — 10 Comments

 1. Vänta lite nu. Jag vill inte låta snål och sniken för jag älskar mullebloggen, men detta älskar jag inte. Ska det kännas som ett krav att ge ett bidrag för att läsa med gott samvete så läser jag hellre andra bloggar, som är gratis. Jag har heller inget krav på att bloggen ska uppdateras x-antal gånger i veckan utan njuter av orden och bilderna när de kommer..

  Och! Stort grattis på Mulledagen! <3

 2. oj… började läsa och fnissa lite, väntade på vart du skulle komma med detta…Men det var inget skämt, du menade faktiskt allvar(!) Jag tycker det är jätteroligt att läsa din blogg och beundrar din påhittighet. Men är verkligen tiggeri (så ser jag det) ett så bra sätt? kan du inte få in dina pengar på ett annat vis? annonsering, sponsorer (alltså ett företag) det skulle kännas konstigt om du ska hota med “ge mig 10 kr annars skriver jag inget roligt”.. eller räcker 10 kr.. hur mycket har du tänkt att varje läsare ska bidra med?.. Jag tror nog du kan förhandla dig till mycket bättre villkor än detta och faktsikt få något tillbaka på ett bättre sätt!!

 3. Finns det inte så att man kan koppla på lite sponsring till bloggen istället för att tigga från läsarna? Jag gillar verkligen bloggen, men att betala; näää! Trodde i min enfald att man bloggar för att det är kul.

 4. Hmm… Jag förstår till fullo att bloggen tar massor av TID, men vad kostar pengar? Så mkt tid att den stjäl arbetstid och inkomst, tar den väl knappast..? Om så är så får du helt enkelt blogga lite mindre, vi läsare är glada ändå. Om sajten kostar, lägg bloggen på en gratissajt istället.

 5. Men nu får ni väl ta och kamma er eller? Det är ju ingen som säger att man måste donera pengar, men OM MAN VILL så är väl detta ett bra sätt eller? Och om man inte vill låter man bli och håller klaffen om det.
  Har du inget snällt att säga är det bättre att vara tyst.

 6. Nu har det funderats en del i denna stugan på detta inlägget. Jag ser det så här. Om Mullebloggen hade varit en bok hade jag köpt den. Om Mullebloggen varit en skiva hade jag också köpt den. Att donera en peng är liksom att betala STIM-peng.ar Jag reser mycket, och landar ofta med usla pocketböcker. Vem räddar mig då? Jo, Mullebloggen! Nytt fräscht, roliga nya anekdoter.
  Helena, du hinner ju inte skriva någon bok, eftersom du skriver gratis i bloggen. Det är lyx att få läsa dina rader, och jag donerar gärna, när jag har möjlighet. Det är det absolut värt!
  Kristin

 7. Bra Julia och Moonshadow! Kunde inte sagt det bättre själv. Det är upp till var och en om man vill sponsra och behöver inte debatteras.

 8. Hej på er!
  Jag insåg när jag la ut detta att det kunde bli negativa reaktioner. Jag vill framhålla att jag på inget sätt kräver något eller vill ge någon dåligt samvete. Det är helt frivilligt! Tro det eller ej, men detta är faktiskt efterfrågat, och relativt vanligt på mindre bloggar (om än inte så vanligt i sverige än?).
  Jag är jätteglad för de donationer vi fått men precis lika glad för alla er andra som är här och läser och kommenterar.

  Angående annonserna så hade vi ju det ett tag. Det fungerade inte med det nätverk vi hade av olika anledningar, och då en av de främsta anledningarna var att reklamen slöade ner bloggen något bedrövligt för de som läste via mobil (vilket är ca 30% av er), så vi tappade ganska mycket läsare under en period. Därför valde jag att ta bort reklamen istället för att byta nätverk, så att alla har större möjlighet att läsa.

  Återigen; det här är frivilligt, efterfrågat och ganska vanligt. Jag är jätteglad att ni är här, vare sig ni vill donera eller ej. No hard feelings!

  Kram och hoppas ni alla får en trevlig Valborg!

 9. Hej!

  Jag håller med Moonshadow. Det är frivilligt och inte så ovanligt faktiskt. Mullebloggen ger mig lika mycket som en bok om inte mer (när såg man en bok som växer hela tiden t ex?), och böcker betalar jag gladeligen för oavsett om de skrivits på fritiden eller som jobb. Via Mullebloggen kan jag, som gillar hästar men är så allergisk att jag inte kan umgås med dem, få en inblick i hur det är att leva med en häst. Och en sån rolig häst! Jeterolig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *