Galopp

En igångsättningsmässig milstolpe passerades idag när vi äntligen började med galopp igen! Gissa om Mullehästen hade sett fram emot det!

Tyvärr var han inte på sitt bästa humör. Han var på ganska dåligt humör. Så han ville inte göra någonting. Först ville han inte fatta galopp. Sen ville han inte galoppera. Sen ville han inte sluta galoppera. Och så vidare. Men matte, vars förkylning nu är inne i andra andningen, var alldeles för apatisk för att göra något annat än att vänta ut djuret. Och när han inte fick några roliga reaktioner på sitt trasslande så fick han tråkigt och slutade trassla. Istället gick det riktigt bra en liten stund. Det behövdes bara värmas upp först, tyckte Mullehästen.

Vi gjorde egentligen inget vettigt, vi mest red runt i alla gångarter och njöt av att rida i alla gångarter.

Sen skrittade vi ut. Vi har gjort det lite till en vana nu att gå det pyttelilla tiominutersvarvet som avskrittning. På några dagar har vi halverat antalet fnork, och hela varvet hade nog kunnat gå utan större utbrott om det inte var för två faktorer. För det första, den snörvliga matten. För varje gång matte snörvlade trodde Mullehästen att matte sa fnork. Vilket ledde till reaktioner av typen “VAD ÄR FARLIGT? VAD? VAD??? VAAAAAD???” *sprattel och spektakel*

Den andra faktorn var en bil som bogserade en annan bil. Det hade i sig inte varit så himla farligt, två väldigt långsamt körande bilar är ju inget konstigt liksom. Problemet var att precis när de passerade Mullehästen så gick bogserlinans fästhake av, och förde ett jäkla liv när metalldelar for i backen och linan självt slog i våde baklucka på ena bilen och motorhuv på den andra. Mullehästen försökte i paniken klättra upp på en stenmur, men matte lyckades övertala honom att stanna på marken.

All heder åt mannen i bilen som blev bogserad dock, för han vevade ner rutan och bad så hemskt mycket om ursäkt för att de skrämt hästen. Det tyckte vi var trevligt, och Mullehästen vet att bilar som pratar med vänlig röst kommer troligtvis inte att äta upp honom (han är lite naiv på det viset), så då kunde han samla sig igen och fnorka vidare genom naturen.


Comments

Galopp — 3 Comments

  1. Ett litet skratt piggar upp, såhär på morgonkvisten, på Kastrup, på väg till Shanghai. Tack Helena och Mullehästen! Och vilken tur att det inte blev mer än lite murklättrande…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *