Baklänges

Benet har sett hyfsat ut efter några dagars vila, så Mullehästen fick lov att skritta en stund i paddocken igår. Det gjorde han med stort engagemang. Väldigt stort, faktiskt. Han fick omedelbart tråkigt och ville göra svårare saker än att gå i en cirkel, så vi tränade ryggningar. Det är väldigt frambensvänligt. Mullehästen kastade sig in i övningen så helhjärtat att när han väl började backa så fick han inte stopp. Den kortaste ryggningen vi fick till var ungefär femton meter innan matte bryskt sparkade in framåtväxeln igen. Då tyckte Mullehästen att han kan faktiskt det här, nu över vi galoppfattningar!

Men det tyckte inte matte. Alls. Då blev Mullehästen sur istället och vägrade gå någonstans överhuvudtaget, ända tills det också blev tråkigt. Då disneyfårshoppade han runt ett varv i paddocken så barbackamatten hamnade nåt fasligt obekvämt. Sen kunde vi skritta fint, och då fick det räcka.

Idag var benet smalt och fint, trots gårdagens eskapader. Matte blev så nöjd med det att Mullehästen fick springa i ett snöre i tio minuter. Då blev det genast både varmt och lite svullet över överbenet igen. Fan ock, mer vila.


Comments

Baklänges — 1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *