Vårgalopp

Idag hade vi monumental träningsvärk. Nåt så till den milda grad att matte hastigt bestämde att den planerade galoppturen fick bli en kortare joggingtur, eftersom Mullehästen tog sjutton minuter på sig att gå första kilometern. För referens så är hans vanliga skrittempo ungefär 11-12 minute per kilometer. Det var, så att säga, en smula stappligt.

Men det visade sig att Mullehästen bara behövde värma upp. När han fick börja trava var det först VM i fotsläpning, men när han fick chansen att bli rädd för en kattunge så piggnade han till lite (de är faktiskt rovdjur, hallå!) och sen drabbades han av ett plötsligt anfall av the yahoos. Det var solnedgång, Mullehästen var ute med rumpan bar och galopperade som om det inte fanns någon morgondag. Matte hade inte mycket annat att göra än att försöka hålla i sig och inte själv drabbas av the yahoos. Det händer att vi drabbas båda två ibland, det slutar aldrig väl. Det är generellt sett då som ingen av oss tar ansvar för att vi ska hålla oss kvar på vägen. Och så går det som det går.

Men idag höll vi oss på vägen, Mullehästen dundrade på med höga framben och manen fladdrande överallt. Första kilometern tog som sagt 17 minuter. Andra kilometern tog 4:45. Tredje kilometern gick på 2:49. Hum hum. Sen gick vi hem, en fjärde kilometer som gick på 11:20. Mullehästen var glad, mjuk, pigg och svettades på näsan.

Fyra kilometer är inget för en Mullehäst, men nog hann han sträcka ut lite iallafall! Om inte verkar han helt ha kommit över sin träningsvärk (vilket är mer än man kan säga om matte), så imorgon kanske vi ger oss på paddocken igen. Hurra för våren!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *