God morgon

Det blev ridtur idag iallafall. Mattes dåliga samvete gjorde att vi prioriterade om, skippade en timmes sömn och gav oss ut i arla morgonstund. Mullehästen hade just svalt det sista av frukosten när matte kom och drog ut honom ur lägenheten rakt ut på stallplan, halm i svansen, spån i öronen och i pyjamas. Mullehästen, som tycker att borstning är onödigt i vanliga fall, och verkligen skitonödigt såhär i fälltider, tyckte att det var ett jättebra upplägg. Trots att det var tidigt.

Vi gick vår minsta vända som tar ungefär en halvtimme i skritt. En liten bit travade vi, men det var mysigare att skritta, så då gjorde vi det istället. Mullehästen var glad att få komma ut och matte känner sig mycket mer som en god matte, trots att Mullehästen fick avancera vidare ut i hagen fortfarande oborstad och med halm i svansen. Men han tycker faktiskt det är viktigare att få komma ut och få frisk luft och sol på nosen. Nu är det inget som säger att inte hagen erbjuder både frisk luft och sol på nosen, men det är liksom inte samma sak.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *