Beach 2012

I måndags var det snöstorm. I tisdags var vi ute i snön, som började töa en smula. Sen sa det KABLANG och så var det vår. På mindre än 48 timmar förvandlades snölandskapet till vårlandskap. Mullehästen var lerig om fötterna och allt!

Vi firade med att ta en springtur i solskenet. Mullehästen var pigg och glad och sa extra mycket fnork (det blåste. Blåst är alltid fnorkigt.) Vi passade på att rida riktigt långt när både vädret och vi var på humör samtidigt, så det blev en dryg mil i friskt tempo.

När vi kom hem igen blev Mullehästen bryskt påmind om att vår- och springsäsongen också oundvikligen innebär badsäsong, eftersom han plötsligt såg väldigt mycket ut som en liten vit häst som haft obegränsat med yahoos på nytinade lervägar. En så kallad gråbukig pizzahäst, alltså. Och det är ju inte så himla bekvämt att sova med grus i armhålorna, speciellt inte om man är av den skavsåriga sorten, så det var bara för matte att dra fram vattenslangen. Mullehästen, som hade glömt den här konsekvensen av plusgraderna, var högljutt missnöjd, och fortsatte hoppa runt i stallgången även efter att matte stängt av slangen och ställt honom på tork en stund. Protest! Men han vänjer sig nog snart, han brukar göra det.


Comments

Beach 2012 — 4 Comments

  1. Vi firade också vårvädret med en härlig uteritt i full fart på de mjuka fina grusvägarna. Mycket uppskattat av både hästar och ryttare. Har ju för fasen inte “smatter-galopperat” på evigheter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *