Underbara februari

Det var lite gråmulet på eftermiddagen idag, men när matte begav sig iväg till stallet kikade solen fram, så vi bestämde oss för att rida genast innan det blev mörkt.

Eftersom vi fortfarande bara kan skritta så tyckte matte att Mullehästen skulle öva på att ha sin mössa på sig, så att inte första gången blir i skarpt läge i skitväder. Det tyckte inte Mullehästen. Det tog matte ungefär fyra minuter att krångla på mössan på djuret, sen tog det djuret ungefär fyra sekunder att lägga mössan på backen medan matte sträckte sig efter tränset. Sådär höll vi på ett tag, tills vår vän C kom och distraherade Mullehästen med en karamell så matte kunde prångla på tränset och knäppa fast mössan innan Mullehästen kom ihåg vad vi höll på med. Då blev han jetesur, för han ville inte HA mössa på sig!

Sen skrittade vi ut. Barbacka. Då blev det naturligtvis snöstorm. Det började med lite blåst som drev snön över vägen (läskigt!), sen kom det lite flingor singlande och plötsligt sa det kablonk och hela vädret förvandlades till ett genomvidrigt inferno av drivande yrsnö i stenhård sidvind. Dessutom blev vi attackerade av en brevlåda (på riktigt! Den inte bara stod på vid gavel, den slog med käftarna! Flera gånger!), vilket renderade i att Mullehästen försökte klättra upp och gömma sig på en hösilagebal, innan han kom på att han var minst lika rädd för hösilagebalen som för brevlådan. Trauma.

Sen kämpade vi på i stormen. När vi till slut blev tvungna att vända så vi fick motvind så var det ingen av oss som kunde se någonting, utan vi raglade fram på vägen ungefär där vi trodde att den gick och turades om att kolla upp snabbt och styra om med jämna mellanrum. Vi hamnade märkligt nog inte i diket en enda gång, vilket vi mest kan anta berodde på att vi inte gjorde som vi brukade, utan delade ansvaret på ett duktigt sätt.

Det positiva var dock att Mullehästen, som lyckligtvis hade sin mössa på sig, inte brydde sig särskilt mycket om snön, mer än att den var jobbig att ta sig fram i. Vanligtvis betyder den här typen av väder stamp, bråk och panik för att han blir blöt i öronen. Så på det viset kan vi konstatera att mössan är en hit. Vi måste bara vänja oss vid hela påklädningsprocessen.

När vi kom hem hade vi snö överallt och var genomfrusna båda två. Bläergh säger vi om det, och hoppas på bättre tur imorgon.


Comments

Underbara februari — 2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *