Yahoos med Granger

Matte har ju så att säga varit lite defekt i veckan (även om det hjälpte att rida), och dessutom hade vi otur med både väder och verklighet. Så Mullehästens motion har varit aningen urkass. Det blir så ibland.

Men Mullehästen hade tur, för idag kom Granger och hälsade på oss igen. Det var längesen sist! Och Mullehästen fick chansen att sprattla av sig ute på gärdet (i solsken och tre plusgrader, varde yahoos!). Mullehästen var glad, glad, glad och glad, utom när Granger bromsade för då blev han sur. Det är fullkomligt klart att Granger ännu inte har lärt sig hur det går till på gärdet, liksom. Ingen ordning alls.

Men mycket bakben blev det!

“Jeteroligt!”

“JETEROLIGT!”

Varmt blev det. Mullehästen blev svettig och Granger fick ta av sig ett lager kläder, som resultat av sin effektiva ridning. Men till slut fick Mullehästen precis som han ville och kunde njuta av en riktig, rejäl gärdesgalopp. Fort ska’re va!

Sen var han nästan trött. Underbart bra.


Comments

Yahoos med Granger — 1 Comment

  1. Tänkte ta en sansad galopp i skogen (barbacka, sadeln passar inte så den har vi inte använt sen i november eller så..) på en häst som varit orastad sen i lördags pga sjuk matte och sådär. Fin tanke det där, “sansad galopp”. Klarblå himmel och sol, inget tjockt fluffigt mjukt täcke på hästen (mjukt för matte att sitta på) utan ett schabrak under rumpan på matte bara och så hackamore på och som sagt orastad häst.

    Vilt kontrollerat sken.

    Så kan man säga. Hästen var överlycklig och vi slog nog hastighetsrekord (tyvärr låg mobilen kvar i bilen så vi kunde inte mäta..). Matte rabblade “inte ramla av inte ramla av inte ramla av!” tyst för sig själv. Finns en anledning till varför jag inte galopperar barbacka i skogen på min häst liksom… Men glad var hon! 😀

    Vi tappade schabraket någonstans halvvägs så vi fick skritta tillbaka och plocka upp det. Låg platt mitt på stigen = dödsfarligt! Fick hoppa av 10m innan och leda fram tant dit för att ens ha en chans att gå nära. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *