Aj.

Matte har gått sönder. Det är verkligen jätteopraktiskt. Speciellt som Mullehästen vilade i måndags, vi inte fick ihop nåt i skitvädret igår och han kommer att vila imorgon. Ibland struntar verkligheten i om matte har ryggskott eller inte. Så vi tog tag i saken och ramlade runt lite i paddocken.

Hur matte kom upp på hästen låter vi vara osagt. Det kan ju ibland vara riktigt bra att rida med ryggskott, eftersom det mjukar upp lite, men så var det alltså inte idag, det var rent plågsamt större delen av tiden. Aj.

Mullehästen var väldigt snäll, han insåg att han inte kunde uppföra sig hur som helst med sin trasiga matte, så han var väldigt lydig och artig. Och det trots att den bruna hjälten och den bruna hästvalpen hade olika typer av yahoos runt oss.

Att trava kom inte på fråga, men skritt och galopp gick ganska bra, även om mattes ridning blev lite mer med hand och skänkel än med sits, en typ av ovana som Mullehästen i vanliga fall högljutt hade ifrågasatt och vägrat befatta sig med. Men idag bet han ihop och försökte räkna ut vad matte menade istället för att bråka.

I tjugo minuter orkade vi, sen fick Mullehästen skritta runt på lång tygel en stund. Det var kanske inte mycket till morion, men eftersom det är två decimeter snö i paddocken så är det ganska tungt att gå i, så han fick nog ett ganska bra pass ändå på de där tjugo minutrarna.

Frågan är om matte är tapper eller helt enkelt bara en idiot. Vi låter det vara osagt.


Comments

Aj. — 6 Comments

  1. Fy fan…fick också ryggskott (för första gången) för lite mer än en vecka sen nu och det har varit det värsta jag varit med om. Att rida har inte varit att tänka på…men nu har det äntligen börjat släppa, tre kiropraktorbesök senare. Hoppas du blir frisk fort för det är verkligen inget roligt med ryggskott!

  2. Lite av båda skulle jag tro! 😉

    Jag kan absolut inte sitta när jag har ryggskott, får stå eller ligga. Rida hade med andra ord verkligen inte ens kommit på tal! Bra att det kommer lite rid-assistans i helgen så slipper du dööödn dööö på Mulleryggen! 🙂 Rörelse är ju som sagt bra, men det är en fördel om man inte avlider av smärta medan man håller på. 😀

    //J

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *