Snälla Farbror Host

Eftersom det var lite hostigt igår så skrittade vi bara idag. Vi tog en sväng ut i sällskap med stallmatte och hennes bruna hästvalp. Mullehästen, för tillfället piggelinhäst, blev genast Snälla Farbror Ludd och samlade ihop alla piggheter så att han kunde lägga undan dem till imorgon. Istället agerade han moralisk support åt valpen som var ute på Helt Ny Väg. Eller ja, hon hade gått den åt andra hållet, men det är faktiskt inte samma sak!

Mullehästen uppförde sig förträffligt och hade i princip inga sammanbrott på hela vägen (bara ett litet, när han halkade i höjd med en av kossornas hagar. Det var visserligen inga kossor där, men ändå.). Annars var han Trygg Häst som ställde sig mellan valpen och passerande traktorer och såntdär. Den där typen av passerande traktor som hade fått honom att dansa runt på bakbenen ute på en åker om vi hade varit ute själva. Ähum.

Hästvalpen var också jätteduktig, även om hon fnorkade så mycket att alla är imponerade att hon fick i sig syre.

Mullehästens hosta var tyvärr sämre idag, det var ett väldigt hostande både i stallet och ute på turen. Så det blir skrittvila en vecka så får vi se hur det artar sig. Han är iallafall sannerligen inte allmänpåverkad. Stallmatte avslöjade vissa försök att ta sig in från hagen på två ben och sen riva hela stallet. Så vi står kvar vid inställningen att Mullehästen sannolikt inte är döende på något sätt.


Comments

Snälla Farbror Host — 3 Comments

  1. Följer er blogg. Gillar den skarpt! Läste nu att Mullehästen är hostig igen. Vill bjuda på ett litet husmorstips- om ni vill ha ett?
    När mina pållar är hostiga river jag ner färsk pepparrot i maten. Det brukar göra smärre underverk 🙂 Är man lite lat eller inte hittar pepparrot i grönsakshyllan så köp riven färsk pepparrot på tub och ge 6-8 cm två ggr/ dag. Se bara till att inte få fatt i pepparrots-visp om du köper på tub 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *