Grimstyrning

Vi ville göra nåt annorlunda idag. Så vi red i paddocken. Det är ju inte annorlunda i sig, men vi skippade både sadel och träns. Det var lite annorlunda. Mullehästen var naturligtvis inte naken, så roligt ska vi inte ha, utan vi manövrerade runt med grimma och grimskaft. Det var ganska intressant.

Mullehästen är fortfarande oborstat pigg, så vi hade bara ett försök i galopp som slutade i såna yahoos att matte bestämde att idag är en skritt- och travdag. Det gick desto bättre. Grimridning är alltid ett spännande kvitto på om matte egentligen kan rida eller inte. Man kan liksom inte fuska. Idag lyckades vi minsann med både skänkelvikning, halter och öppnor, om än med lite giraffig form. Det är svårt att ha stöd på ytter när man inte har nån ytter.

Mullehästen tyckte att det var jeteroligt och försökte sitt bästa för att fatta vad matte menade. Det gick oftast bra, det var bara en gång vi höll på att köra in i staketet. Och en gång blev det sidepass snarare än skänkelvikning, men det var mer ett handhavandefel.

Roligt var det iallafall, vi blev ganska fnissiga båda två. Mest Mullehästen. Förhoppningsvis håller det i sig till imorgon så vi slipper ha en till dag som i måndags.


Comments

Grimstyrning — 6 Comments

  1. På min “gamla” ridskola brukade de ibland rida med ett grimskaft runt halsen som enda utrustning. Hästarna blev oftast jättefina. Nå’t att testa kanske 🙂

    • Det har vi gjort! Det går ganska bra det med, även om det inte direkt blir skänkelvikningar utan mer ungefärlig framfart i cirkel.
      Det är dock inget vi tänker prova under yahoossäsongen!

  2. Har du grimskaftet som vanligt i ringen under grimman och håller bara i en tåt eller sätter du det i ena sidan och knyter fast änden i andra sidan och håller som i två tyglar? Om du förstår vad jag menar…
    /Sy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *