Undan höger snöstorm

Vi gav oss på paddocken igen idag, trots halvkrasslig matte och horistontellt sludd i luften. Vi vilade igår, då behöver vi röra på oss lite så vi med gott samvete kan ha den planerade vilodagen imorgon.

Mullehästen var skitsur när matte kom med sadeln, han hade högljudda åsikter av typen “Mörkt!”, “Blött!”, “Kallt!” och så vidare. Ända tills matte landade i sadeln, då blev det ett hastigt återfall i “JAG KAN GÖRA ALLA SAKERNA!!”, idag kompletterat med “FNÖH! DET ÄR FNÖH PÅ MARKEN!”.

Eftersom förutsättningarna var lite halvdana så hade vi mysdressyr idag. Ni minns mysdressyren? Bra.

Vi inledde med den sedvanliga yahoogaloppen (som blev ett varv extra eftersom ekipagets undre halva inte kom ihåg att ekipagets undre halva är inriden och mycket väl vet vad en förhållning är, utan istället fick för sig att en förhållning betyder “spring ÄNNU fortare!”). Sen gjorde vi skänkelvikning undan höger snöstorm. Det är väldigt effektivt när man har problem med sidvärtsrörelserna att ha en snöstorm i sidan, det motiverar. Man får komma ihåg att vända på hästen när man ska göra undan andra sidan bara, det är mycket enklare än att försöka vända på snöstormen.

Sen ägnade vi resten av passet åt att göra galoppfattningar från skritt och att rulla runt på en åttvolt i galopp med byte i mitten. Fattningarna gick jättebra, samlade, koncentrerade och precis rätt timing. Sen krävdes det visserligen en del argumentationsteknik från ekipagets övre halva för att övertala ekipagets undre halva att sluta galoppera. Det tyckte han nämligen var skitfånigt, varför ska man SLUTA galoppera när man precis börjat?

Vi höll inte på särskilt länge, och när matte kände sig tillräckligt snöregnad på så var Mullehästen inte det minsta trött. Möjligen en aning avrastad, men på det hela taget egentligen bara uppvärmd och ännu piggare än innan. Det enda som störde honom gruvligt var som vanligt det här med vatten i öronen. Sjukt irriterande! Kanske måste vi se oss om efter en lämplig mössa. Det kommer han säkert att uppskatta. Jättemycket.


Comments

Undan höger snöstorm — 10 Comments

        • Nice! Jag har köpt en i hopphästmodell som kostade 30 spänn för att testa om herrn överhuvudtaget kan tänka sig den här lösningen på problemet. Säger han ok kommer vi och hälsar på er och köper en riktig!

  1. Min hund har samma motvilja mot vatten i öronen – och på nosen, och vi har i många år funderat över möjliga lösningar. Hur sjutton skyddar man nos och öron mot vatten – särskilt när hunden i fråga är ett vattenmonster och älskar att simma? Nu kör vi med en plastkrage runt huvudet för att minska vattenflödet lite. Annars skakar hon nämligen oavbrutet på huvudet och det gör det mycket svårare att simma effektivt. Vad gör man?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *