Nyårsfrost

Idag var vi ute i gäng, alla i stallet. Fem hästar i grupp är spännande i vanliga fall, tycker Mullehästen, men det blir ännu roligare när det dessutom är kallt och skojigt väder. Visserligen hade vi ingen fnöh, men rejält med rimfrost, och det är faktiskt nästan lika bra!

Eftersom marken var hård och alla hästarna var av olika storlek så höll vi oss i skritt, men vi tog ändå vår långa runda med kalhyggeklättring och grejer. Mullehästen var på alla humör igen i början, men vi insåg ganska snart att han bara ville bråka med ponnyn. Så vi omstrukturerade ledet och såg till att ha minst en häst mellan Mullehäst och ponny hela tiden, då gick det bättre. Då blev Mullehästen istället en ysterhäst, det är bättre. Utom ibland när det slog snett och blev envist istället. Det blir lite sådär ibland när Mullehästen har lite för roligt, det kör liksom ihop sig. Till exempel hade vi en episod när Mullehästen ville gå först, men inte vågade gå först. Men ingen annan fick gå först! Och så vidare.

Efter halva vägen mötte vi stallhusse och ponnymamman som kom i bil med fika, så vi fick ta rast och äta kakor. Mulle åt två pepparkakor och tre ballerinakex, sen försökte han attackera fikakorgen och fick stå en bit bort och uppföra sig resten av rasten.

Därefter gav vi oss ut på kalhyggena igen. Totalt sett var vi ute i drygt tre timmar, med fika och allt. Det är en rejäl skrittur det, speciellt i terräng som kräver att man både klättrar och lyfter på fötterna!

 

Mullehästen blev rätt trött till slut, men mest för att han hade fyra andra att hålla ordning på. I själva kroppen kändes han väldigt tålig, även om klippet i steget blev lite mer dämpat så höll han ändå igång ganska bra hela vägen. Det är bra det, för skritträna kommer att bli huvudämnet under resten av vintern. Men det är inga problem när vi har så fina vägar att gå på!

Med det hoppas Mullebloggen att ni får en fin nyårsafton och att vi ses igen under 2012. Gott nytt år!


Comments

Nyårsfrost — 7 Comments

  1. Gott Nytt! Och tack för att vi får härlig läsning att se fram emot varje dag, i alla väder 🙂
    Men jag är allt lite avundsjuk på era ridvägar, fick inga i julklapp…

  2. Gott Nytt År! Tack Mullehästen och matte för roliga stunder vid datorn 2011! Ser fram emot fler 2012!
    /Sy m lillpållan & storpållen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *