Bogjakt

Det fina vädret var naturligtvis övergående. Idag regnade det med varierande intensitet och blåste så det knakade i träden. ÄNDÅ kom matte släpandes med sadeln. Mullehästen var inte helt imponerad över det tilltaget. Matte menade att han får välja. Imorgon ska det regna ÄNNU mer, så antingen motionerar vi idag med medelmycket regn och blåst, eller imorgon med jetemycket regn och blåst. Mullehästen svarade att han gott kunde vila båda dagarna. Matte tyckte att han inte alls skulle vila båda dagarna. Och så vidare.

Så det blev sadel på och ut i ovädret. Det var visst jetemycket regn och blåst idag med, men matte låtsades inte om det och Mullehästen fick ha sin heltäckande regnjacka som går från öron till svans, då var det okej. Tyvärr blåste det så mycket att vi inte vågade ge oss ut, så vi fick hålla oss i paddocken med inställningen att springa runt runt och kalla det för motion.

Lyckligtvis red vi ordentligt igår, så Mullehästen var fortfarande både lösgjord och positiv. Därför gick det ganska bra. Dagens uppenbara problem var att matte tydligen inte kan sitta ner i trav. Det kan vara relaterat till att matte inte har suttit ner i trav på tre månader, eller möjligen att matte fick ett infall av odödlig ninja på gymmet igår, men oavsett blev det ganska plågsamt efter ett tag. Så vi struntade i traven och galopperade istället.

Ingen snyggdressyr, men väldigt effektiv. Vi jobbade helt enkelt med att få alla kroppsdelar inuti hästen istället för slumpmässigt utspridda över hela ridbanan. Mullehästen fick springa i en stor cirkel och hålla in bogar och bakben, något som som gick extra lätt när han var insnärjd i regnjackan. Inte lika bekvämt att skjuta ut bogarna då. Kanske inte ett helt etiskt sätt att rida på, men hellre torr och glad häst än blöt och arg häst, så det fick fungera så idag.

Vi fick ihop det ganska bra, speciellt i vänstergaloppen. Högergaloppen var lite väl stel idag, men med tanke på att vi red mest i den igår så var det kanske inte så konstigt. De fina bytena fanns dock kvar idag, hoppas verkligen att vi kan behålla dem ett tag framöver. Vi gjorde i vart fjärde, visserligen med tydlig omställning, men ändå. Det var uppiggande!

Efteråt var Mullehästen nöjd med sig själv och matte var nöjd med att inte ha tvättat Mullebenen innan vi gick ut utan sparat det till efter vi klafsat runt i paddocken. Däremot var matte inte helt nöjd med sin egen insats och Mullehästen var inte helt nöjd med mängden regn i öronen, men man kan inte få allt.

Imorgon lovade matte att Mullehästen skulle slippa ridning i regn, så det står vi för. På fredag är det kanske sol igen!


Comments

Bogjakt — 1 Comment

  1. Nu har jag, efter att läst din blogg, köpt sånadär regnkläder som Mulle har till min häst C.
    Vilken lycka, men inte vet jag om vi skulle kunna fara runt i paddocken ens med det på:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *