Whoopsie

Mullehästen hade en whoopsie med sin grimma i hagen idag. Det är liksom sånt som händer.

Dessutom hade han tuggat duktigt på sitt nosludd. Matte får tvätta. Det är verkligen inte lätt att vara nosludd i den hagen.

Vi skrittade ut idag, för det hade kommit ny fnöh som behövde inspekteras. Det blev lite whoopsie ute också, eftersom nysnö betyder både yahoos och snöstyltor, så Mullehästen ramlade runt på vägen. Barbacka var vi dessutom.

Det är för övrigt inte klokt vad farliga saker blir bara för att det har kommit lite snö på dem. Jetekonstigt! Som en vanlig bil = Inte farligt. Vanlig bil med snö på = potentiell hästätande dödsfara. För att inte tala om brevlådor, de är ju skitfarliga redan från början.

Det kan hända att Mullehästen är en liten aning orastad för tillfället. Kanske. Lite. Men han stillade sig lite efter en timmes runttraskande, grävande, bökande och stökande i fnöh. Leve fnöh!


Comments

Whoopsie — 4 Comments

  1. Jag red min häst för första gången på 19 dagar idag (tidig vintervila eller något har hon haft). Barbacka eftersom sadeln inte passar.

    Det var… intressant kan man kanske se det som. Det hade ramlat ner ett träd över “hemstigen” (den man nästan alltid går på för att ta sig ut på andra stigar i skogen). Det var snö överallt, det rasade snö från träden eftersom det var plusgrader, det var 17 terränglöpare i skogen (en grupp med 11st, en med 5st och så en ensam lallare), det var fåglar som rivstartade ur buskar och såklart pigghet pga vila på det.

    40 min skritt. 10 min gick hon nästan avslappnat, men störd av styltor i hovarna då. Går kanske inte till historien som den lugnaste mysigaste ridturen, kan man väl kanske konstatera. FNORK! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *