Jeteblött

Det finns inga dåliga kläder, det finns bara dåliga väder. Eller hur det nu är. Därför tog vi på oss alla kläder vi hade och begav oss ut på tur likt ett michelinekipage, ihop med C och den bruna damen.

Mullehästen tyckte att ja, alla ska ju ha fullständigt klart för sig att det var inte hans jefla idé iallafall!

Orkanen som härjade under gårdagen hade samlat sig något idag och taggat ner till en aningen yster storm, men vädret hade generell nederbördsångest och vacklade mellan regn, is, snö och sludd i stormbyarna. Det blev blött. Men skam den som ger sig, sa matte, och så gick vi ut ändå. Mullehästen hatar när matte säger “skam den som ger sig”, det betyder alltid att han förr eller senare kommer att få vatten i öronen. Men man måste faktiskt röra på sig ibland.

Vi tyckte att vi var riktigt listiga som valde att gå så att vi skulle få vinden i ryggen längs den långa öppna raksträckan, istället för att rida i motvind. Det kändes listigt hela vägen tills vi svängde upp på nämnda raksträcka i samma sekund som vinden vände. Man kan faktiskt konstatera att vi bytte riktning fyra gånger under ridturen, och medan vi red bytte även stormen riktning fyra gånger. Gissa när.

Sludd i stormhastighet fungerar inte bara som peeling, det är riktigt grundlig blästring av hela ansiktet.

Mullehästen tyckte att hela spektaklet var idioti, han blev blöt om näsan och blåst på, så han var relativt härsken större delen av vägen. Utom när vinden andades in och tog ny sats, så vi fick några sekunders lugn. Då kom han på att han inte blev blöt i sin regnjacka, så då var det plötsligt ganska kul att vara ute och röra lite på sig. Den bruna damen, så andra sidan, hon var mer konsekvent sur, och dessutom så pigg att hon FUSKADE och GALOPPERADE när vi skulle trava! Mullehästen tyckte naturligtvis att det var SKANDAL! Men då började det blåsa sludd i öronen på honom igen så att han fick annat att tänka på. Så det löste sig den vägen.

Båda hästarna kom för övrigt på ganska omgående att ju snabbare man travar, desto snabbare kommer man hem. Tänk om man kunde få till såna travökningar i paddocken, det hade sett ut det.

Enligt SMHI var dagens väder något som anses som “Inga stora nederbördsmängder över Sjuhärad”. Med tanke på att de hotar med “stora nederbördsmängder över Sjuhärad” i nästa vecka så är det nog hög tid att vi börjar bygga en ark. En jetestor.


Comments

Jeteblött — 4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *