Regnridning

Idag var det blött. Regn från sidan i varierande intensitet och stadiga tre plusgrader. Det är verkligen inte skitroligt. I sånt väder vågar vi inte rida ut i mörker eftersom bilarna får så dålig sikt att de kan missta även en välreflexad häst för en plogkäpp.

Inte är det någon idé att göra något vettigt i paddocken heller, både Mulle och matte vänder häcken mot vinden och surar. Så vi valde att göra något ovettigt i paddocken. Vi satte upp vår rumptränarstuds och sen fick Mullehästen bralla runt paddocken med diverse yahoos. Lite samma sak som igår, men på inhägnat och väl upplyst område.

Vi hade inte riktigt samma succé som senast vi gjorde samma övning, men efter en stunds runtrantande och fnorkande (det blåste ju!) så gick det riktigt fint. Mullehästen sträckte på sig i galoppen och speciellt vänster gick att samla på ett trevligt sätt. Okej, vi spårade ur lite och höll på att klippa staketet när matte glömde ytterskänkeln, men vi sätter det under högsta betyg för ambition, så blir det bra med det.

Tur att november är slut snart. Måste vi rida i mer novemberväder kommer Mullehästens florsockerkropp att lösas upp och han blir en våt liten pöl. Rådande ekonomiska situation tillåter inte riktigt att vi löser ridhuskort heller, så vi får vackert tampas mot eländet. Skam den som ger sig, och sådär.


Comments

Regnridning — 3 Comments

  1. Beundrar alla ni som rider ute i sådant väder!! Hua, säger jag bara…been there, done that… Tack och lov för nära ridhus:-)!

  2. Jag vet hur det är. Stor eloge till er som faktiskt gör saker ändå. Jag och C brukar bara titta på vädret, sen varann och så blir det svanstvätt eller massage eller sånt istället. Jag ska bättra mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *