Pizzaprövning

Matte är ju lite på semester den här helgen. Det inbegriper bland annat att hälsa på släkten. Inte sin egen släkt för all del, men Mullehästens släkt.

Storasyster är ett år äldre, har samma pappa, samma morfar och samma grundmentalitet, även om hon är storleken större och aningen mer väluppfostrad än sitt struliga småsyskon (men Mullehästen är som känt inte ouppfostrad, det är alla andra som är överuppfostrade).

Matte fick dessutom provåka på storasyster. Det var intressant. Det var lite högre att ta sig upp, men när man väl var uppe var det förvillande lika. Storasyster har ungefär dubbelt så långa öron och hälften så mycket ludd, så utsikten var lite annorlunda, men bredden var densamma, och likaså var alla de fyrahundrasjuttioelva sätten att försöka smita undan. Den mest uppenbara skillnaden var att de båda pizzorna kör sina trick i olika ordning, även om det är samma repertoar. Men matte är ganska luttrad vad gäller pizzatrick och kunde förekomma en del av dem, något som förgrymmade storasyster en smula. Men annars var hon på bästa pizzahumör och var extra glad över att få springa runt utomhus i solskenet, trots att det var en typ konstig pilot uppepå.

Det är märkligt, det där med genetik. Och om man normalt sett tycker att Mullehästen är envis ska man komma ihåg att detta dessutom rör sig om ett sto. Det blev väldigt mycket DU KAN VA! när matte tjatade om vänstersluta och vi fick ta hjälp av ett staket, men det löste sig det med till slut. På det hela taget en mycket trevlig upplevelse!


Comments

Pizzaprövning — 5 Comments

  1. blod är tjockare än vatten??? undrar om det är farsan baloo eller morfar som bjuder på envisheten??? =)

    Lite kul att reklamen handlar om håravfall, hårtransplantation och horsemanship… hur tänkte google tro?? 😉 O på vad fick de in klänningsreklamen från bonprix?

  2. Kul å se…hoppas inte Mulle ser detta för då blir han sotis…han är för din info
    på ett väldigt busigt humör nu när mullematte är borta…försökte bocka sig
    ut till hagen imorse… ;))

    Ps…nya ridbrallor????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *