Fanceh pranceh poneh

Matte har åkt Mullehäst idag. Ja, åkning, något annat kan det inte beskrivas om när man kravlar upp på färdigsadlad häst och lullar runt i paddocken på lång tygel i fem minuter. Men det var skönt att se luddöronen från rätt håll igen!

Mullehästen konstaterade omedelbums att matte är trasig. Sen var han så försiktig han bara kunde, vågade inte ta stora steg utan tassade fram som en dvärgponny med duntofflor. Det var väldigt rart. Och väldigt bekvämt att sitta på. Tydligen såg det också oerhört roligt ut, eftersom vår vän C fick sig ett gott skratt innan hon fick ta över den måttligt framskrittade dunponnyn.

De hade dressyr på schemat idag (eller det hade de inte alls, men de var snälla och ändrade schemat så matte fick nåt kul att titta på). Mulle har knappt gått dressyr på bana alls senaste månaden, och definitivt inte senaste veckorna. Förutom igår när han hade jogging ihop med den lilla svartas matte (som lyckades bryta ihop över Mullehästens galoppfattningar, citat: “hur många takter kan man lyckas ha samtidigt?”. De trasslade sig dessutom in i en passage som de inte kom ur. Men det verkade som de hade roligt iallafall.)

Vår vän C fick alltså roa sig med ett luddspektakel. Som dessutom hade fullt upp med att matte var där. Det blev väldigt mycket “Matte, matte, titta vad jag kan!”, “Men sluta styra, MATTE är ju här, ser du inte det!?”, “Titta, där sitter matte, där, hon sitter DÄR!”. C fick gräla rätt rejält på honom för att få honom att fokusera på piloten istället för publiken. Då övergick han istället till att vara fanceh pranceh poneh med framben överallt, en äkta showhäst som minsann skulle visa hur snygg och häftig han är.

Det resulterade i att han satte sig själv i så hög form att han inte lyckades fatta galopp ordentligt. Men C visade prov på envishet och tålamod och lyckades trassla igenom det mesta och Mullehästen var riktigt trevlig på slutet när han kommit på att galopp inte är fyrtaktig och såntdär. C borde få tapperhetsmedalj. Speciellt som hon red sin egen bruna dam efteråt. Det är fan bra jobbat.


Comments

Fanceh pranceh poneh — 4 Comments

  1. Han är söt, han kommer långt med det. även för den som sitter ovanpå. Det gick liksom inte annat än att skratta åt eländet =) /C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *