Vattenkrig

Man skulle kunna säga att om matte ramlar av imorgon så vet vi varför. Det skulle man kunna säga.

Matte bestämde nämligen att Mullehästen såg ut som en jävla skithög och behövde badas.

Man skulle kunna tro att det betyder vilodag, men att bada Mullehästen är inte så mycket en salongsbehandling, utan snarare ett tredje gradens vattenkrig. Matte beväpnad med vattenslang, Mullehästen beväpnad med skak av nyblött päls.

Matte blev blötast. Men hämnades kvickt genom att hälla vatten i örat på Mullehästen (det var faktiskt inte meningen!). Tre kroppsschamponeringar, fyra i svansen och två extra i pannluggen. Ändå blev han inte ren. Vi sträcker oss till att han blev renare. Och definitivt argare.

Nåväl. Det är trevligare med en vitaktig än en gulaktig iallafall.

Efteråt tog vi en promenad i paddocken för att torka. Matte trodde alltså i nåt naivt tillstånd, att Mullehästen efter en och en halv timmes förnedring i duschen skulle vilja gå på promenad! Eller hur!

Like a little bundle of joy!

Matte försökte pigga upp genom att trava lite. Mullehästen hängde på en halv långsida, sen stannade han och tyckte “Menärduheltjävladumihuveteller??!”

Så då la vi ner det. I vissa sammanhang är lagom bäst.


Comments

Vattenkrig — 8 Comments

  1. Tinkergrejen är också omöjlig att hålla ren och det krävs intensivt skrubbande för att få han vit. (Han är åtminstone snäll) Men för ett par veckor sen var vi uppe och badade i sjön, plaska omkring där i 45minuter och så vit har jag aldrig sett hästen innan, och vi använde inte ens schampoo!

  2. För katastroffläckar kan jag rekommendera diskmedel. Kan dock inte gå i god för att känsliga hästar inte reagerar illa på det. Men i taglet i svansen blir det väldigt vitt och fint!

  3. Fniss! Du menar att han faktiskt inte lade sig ner i paddocken och återgick till “sin vanliga gråskära färg” (citat Nalle Phu)? Det var imponerande!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *