Special edition

Matte har äntligen semester. Påstås det. Vi kommer att veta säkert i höjd med tisdag ungefär.

Vi firade detta med att skritta ut, i det lite svalare gråmulna vädret, efter att Mullehästen vilat i två dagar. “Stillsamt” är inte det första adjektivet som kommer i åtanke. Men glad i själen, glad i hjärtat och i ett moln av fällepäls skuttade vi fram genom landskapet. Matte roade sig med att kolla hur mycket man egentligen kan styra Mullehästen genom att dra i hängslena istället för tyglarna. Det gick förvånansvärt bra, vi får nog öva på finliret i svängarna, men stanna gick utmärkt. Förutom när åsnan sa IH-ÅÅÅÅH på åsnevis snett bakom oss. Men då hade vi nog inte direkt kunnat stanna ens med stigbett, så ingen skam över det. I övrigt var det bara när Mullehästen fick syn på en exceptionellt delikat buske som matte fick använda tyglarna och skälla lite.

Mullehästen har fått ett alldeles nytt schabrak med. Eller ja, det är ett par månader gammalt, men vi hade liksom glömt av det. Femtio spänn på Gekås. Hur hade folk egentligen råd att ha häst innan Gekås öppnade hästavdelning, kan man undra. Mullehästen är en stolt Gekåshäst. Och Börjeshäst, när den andan faller på. Visst blev han fin?

Mullehästen fick massage idag också (det bortskämda lilla våpet). Han älskar det. Han är också väldigt förtjust i sin massör som kallar honom för special edition och kliar på de rätta ställena (eller ja, kliar på alla ställena, faktiskt). Idag var han bättre i sina stela bogar, men stel i ena sidan av ryggen istället. Det kände vi redan under skritturen, men det lossade fint av massagen. Skönt det. Ska bli spännande att rida i lite cirklar imorgon och se hur det känns. Vi fick fint beröm för att sadeln låg bra också. Det gör den, så länge man inte få för sig att spänna gjorden, får då åker den ohjälpligt framåt. Men det är ju lite av ett så att säga säsongsrelaterat problem. Och vi har svanskappa. För det har alla kusinerna på spanska ridskolan. Utan att bråka det minsta!

Mullehästen är i vissa aspekter väldigt väluppfostrad (sluta skratta, i vissa aspekter sa vi!). Till exempel när någon tjatar om att få säga hej, då är han självklart inte den som är den, utan hälsar artigt. Man kan aldrig ha för många vänner, oavsett art!


Comments

Special edition — 3 Comments

  1. Grattis till semestern! Vad det gäller sommarmage har vi samma problem med vår häst! Idag köpte vi en gelpad, vi har lånat en sån av våra vänner och den funkar fint. Sadeln ligger kvar där den ska.

  2. vilken härlig dag ni har haft, hoppas att resten av semestern kan uppföra sig också. Han är så himla fiiiiin 🙂

  3. Har smugit runt här på bloggen ett tag nu och känner att det nog är dags att ge mig till känna 😀
    Underbar kuse den där vite!
    Hästarna i mitt liv är också vita. En porslinsponny och ett mumintroll. Den ene är en welsh-arabkorsning, den andre ett överviktigt halvblod. Du kanske kan ana vem som är vad? 😉
    Vi bor också i närheten av Borås förresten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *