Vänsterbogsjakt

Idag fick Mullehästen fint besök från mattes jobb som ville hälsa på och kolla läget lite. Mullehästen, som alltid blir lite blyg av främmande människor (ett inte alltför självklart personlighetsdrag om man betänker resten, men okej) ufförde sig mycket fint, stod snällt och såg artig ut. Och smutsig. Men det hade vi ju en ursäkt för.

Besökarna var snälla nog att inte ens tycka att Mullehästen var tjock. Han gillade dem genast.

Matte gav sig tappert i kast med den förtappade vänsterbogen från dagen innan. Det vi kan lära oss är att det är fel upplägg att tömköra ena dagen och försöka rida dressyr nästa när Mullehästen är så otränad, men det fick gå ändå. Han är en god kämpe och stolpade på bäst han kunde, även om han titt som tätt lackade ur och gick emot både skänkel och vikt. FÖR jobbigt, liksom. Men han är iallafall i form nog att göra byte här och var igen, det är bra. Det ska nog bli folk av honom med.

Angående smutsigheten så överväger vi nu att göra någon typ av delbad, vi tänker oss att om han får ha kvar sin gula kropp så kan man tvätta man och svans iallafall. Det hade inte varit första gången han blev kallad isabell liksom. Vi får se hur vi gör.


Comments

Vänsterbogsjakt — 5 Comments

  1. En isabellfärgad pizzahäst är väl ganska unikt lika unik som Mullehästen så det passar väl bra.
    Ridfilmen du vissade gjorde mej sjuk av längtan att rida, så jag har bokat hästtaxi till svampskogen i helgen. Jag har inte ridigt på länge så det ska bli så skoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *